Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Doom:
Standingi rozną "po przyjacielsku" popatrz czy te dwa korpy nie są na plus do któregoś z tych dla których już robiłeś misje lub nie mają wścieklizny w stosunku do tego w co najczęściej strzelasz na misjach.
Agenci storyline zresztą również działają na zasadzie frakcji nie korpów i jesli storak wypadnie u takiej korporacji o której nawet nie widziałeś ze istnieje to również się nie dziw ;)
Templar Brave:
No, a jak będziesz miał już trochę więcej kaski i będziesz chciał sobie dość szybko podreperować standa, to polecam agentów Data Centre - za tagi podniosą ci standa, ale w tym przypadku tylko dla jednej frakcji no i dla corpa, w którym są. Ja np. miałem niedawno standa 2 z groszem dla Ministry of War (Amarr) i zrobiłem misje dla kilku "tabliczkowych" agentów i stand mi wzrósł do prawie 6,5 dla MoW (szkoda, że dla frakcji tak szybko nie przyrasta... a ponad 9 dla frakcji to już idzie naprawdę wolno :()
Gabriel:
dzieki za proady, wreszcie sobie wybralem spota na misje w oparciu o bliskosc agenta storyline i jest duzo lepiej ze standem
wracajac na chwile do itu statkow misyjnych
wcislem na Draka 3 extendery, invul + dwa hardenery 'misyjne' i tu maly problem - to mial byc pasywny tank, z tego co wiem na misjach lvl4 pojawiaja sie neuty i wtedy tank mi sie zlamie z braku resistow, dlaczego wszyscy odradzaja latania na pasywnych hardenerach ? daja mniej resista ale mozna je podbic skillami przeciez, i nie ma problemu z capem
SokoleOko:
--- Cytat: Gabriel w Lutego 22, 2010, 10:32:29 ---z tego co wiem na misjach lvl4 pojawiaja sie neuty i wtedy tank mi sie zlamie z braku resistow,
--- Koniec cytatu ---
Spokojnie:
- neuty trzymaj na dystans
- jak Cię coś ssie, to walisz w to, a jednocześnie trzymasz align do warp out
- jak cap spada - odlatujesz
Misje L4 są banalne, jeśli czyta się opis.
Doom:
--- Cytat: Gabriel w Lutego 22, 2010, 10:32:29 ---dzieki za proady, wreszcie sobie wybralem spota na misje w oparciu o bliskosc agenta storyline i jest duzo lepiej ze standem
wracajac na chwile do itu statkow misyjnych
wcislem na Draka 3 extendery, invul + dwa hardenery 'misyjne' i tu maly problem - to mial byc pasywny tank, z tego co wiem na misjach lvl4 pojawiaja sie neuty i wtedy tank mi sie zlamie z braku resistow, dlaczego wszyscy odradzaja latania na pasywnych hardenerach ? daja mniej resista ale mozna je podbic skillami przeciez, i nie ma problemu z capem
--- Koniec cytatu ---
Ponieważ:
- neuty jakich się boisz to misje level 5 (neut tower) na których to jest standardem, na l4 to evenement,
- ewentualnie chodzi o blood raiderów, ale te nie są aż tak groźne i względnie szybko da się je zmielić, ponadto bloody to tylko jedna z frakcji pirackich
- aktywny hard kiedy działa jest dużo wydajniejszy niż pasywny
- ie bierz invula tylko wzmacniaj słabszy resist z tych którymi częstuje Cię misja
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej