Eve Online > Patche i dodatki
Patch Notes: Boost Patch
Erk_NOEXC:
Dadza jak beda pewni, ze wszytsko na TQ jest okej i w tedy tez po wlaczeniu klijenta zacznie sciagac sie patch.
karol66:
Pisza ze ok 3 naszego czasu powinni wlaczyc serwer - ja juz sobie chyba odpuszcze czekanie.
Szkoda tylko ze skila za krotkiego ustawilem - dawalem im 2-3 godz poslizgu ale widac sie lekko przeliczylem :)
Goomich:
--- Cytuj ---As reported earlier, database issues were discovered during an early point in the Trinity 1.1: Bost Patch deployment process. Those issues required us to go into our backups for data and this restoration and data integrity check have taken longer than originally anticipated. We regret any inconvenience these delays may cause. Our most recent assessment indicates that service may be restored at 02:00 GMT, and we will provide additional updates as often as possible.
--- Koniec cytatu ---
ZOMG, z kiedy mają backupa i ile cofają?
korpusz:
Backup pewnie maja zrobionego zaraz po wylaczeniu serwera, mam nadzieje \.
MMoroz:
--- Cytat: Kalressin w Marzec 12, 2008, 21:13:52 ---Tak, ale ile osob naraz moze byc na serwerze WOW-a a ile bywa na Tranq? I jak duza jest roznica w mocy i konstrukcji tych serwerow i w wielkosci baz danych?
Pozatym naprawde wyluzujcie. To jeszcze nic w porownaniu do tego co CCP udawalo sie zrobic kiedys.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawy temat do dyskusji - chodzi mi o ta czesc ilosc ludzi na serwerze. Wydaje mi sie ze nadal sporo osob wierzy ze CCP ma jakies swietne rozwiazanie technologiczne, a ustalmy w ta gra to gra naraz 30k na zasadzie ze moga sobie pogadac. Tak naprawde to kod sieciowy Eve jest delikatnie mowiac slabiutki tu jak masz ze soba od kilkudziesieciu osob na gridzie( a to zwykle bedzie taki rzeczywisty pojedynczy serwer ) to zaczynaja sie lagi, gdzie np taki lineage 2 potrafil stac na zwyklej dwuprocesorowej maszynie ( mowie o takich z przed 2lat ) i obslugiwac lacznie kilkaset osob bez lagow ;).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej