Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Smashkill w opałach

(1/4) > >>

Yogos:
Zaaferowani  lagfestami u BoBa można przegapić inny duży dym.

Na "wschodzie" EVE trwają zaciekłe  walki.
Z jednej strony TRI atakuje Smash i Roadkill
Z drugiej Atlas i Chaos są atakowane przez RA xxlegion of deathxx  IRC i Ka-Tet
Atlas i Chaos są sprzymierzeni z RK i Smash.

TRI niekoniecznie jest na + z RA (nic o tym nie wiem) tym niemniej skutecznie i brutalnie wykorzystuje fakt że po drugiej stronie mapy ruscy napierają.

Pada system  9IZ (Chaos station system) do którego ruscy wrzucili ponad 80 kapitali i postawili wszystkie posy w reinforce.

Padł również cynojamer Smash w BWF.
Gdy smashkille próbowali naprawić jammera TRI zdropowało się matkami.
http://tri.exanimo.org/?a=kill_related&kll_id=109900

Wygląda na to że walki się zaostrzyły i przeszły z fazy roamów do flot i pos wars.

Właśnie zajrzałem na KB Sempitermusa i widzę że chłopaki otworzyli kampanie nazwaną homeland defense.
Przygotowujecie się do obrony ? Może jakaś relacyjka z walk  ?

ArchenTheGreat:
Trochę to zabrzmiało jak sprzymierzona ofensywa TRI+RA. Prawda jest taka, że nasza obecność w okolicach systemu BWF to tylko "roadtrip". Nie planujemy angażować się w POS-wars. Na początku były tam zresztą tylko dwie korporacje z TRI. Wkrótce jednak okazało się, że SK nie ucieka przed walką i w poszukiwaniu dobrej zabawy dociągnęła reszta pilotów.

Walki toczą się w tym rejonie bez przerwy. Zarówno w 0.0 jak i w low-sec oraz hi-sec. Mamy otwarte wojny ze Smash i Roadkillem (Atlas wycofał swojego wardeca) więc potyczki zahaczają aż o Jita. Wiele małych i dużych walk. Od walk solo poprzez gangi interceptorów aż do flot RR BSów. Mnóstwo zabawy i jeszcze więcej wybuchów.

RA jest neutralne (przypominam, że mamy NBSI) i nie współpracujemy w żaden sposób z Rosjanami. Ich inwazja na Atlas osłabia na pewno pozycję SK ale nie była przez nas brana pod uwagę. Podejrzewam też, że RA na pewno ucieszyłoby się robiąc hot-dropa na nasze capitale więc jeśli dowództwo o nich myślało to raczej w kategoriach potencjalnego zagrożenia.

Cynojammer padł już kilka razy bo mieliśmy akurat gang BSów ustawionych na DPS. Nie zawsze SK ma ochotę lub możliwość na walki BSami więc czasem nasze chłopaki rozbijają cynojamera z nudów. Jest to o tyle łatwe, że POSy SK nie są specjalnie obsadzone działkami a i gunnerów zbyt wielu nie ma.

Pimpeck:
Yogos, jak sie ma homeland to zawsze trzeba byc gotowym do obrony nie sadzisz ? ;)
To a propos KB sempow.
A ponizej kilka slow do komentarza Archena.

--- Cytat: ArchenTheGreat w Marzec 04, 2008, 17:19:41 ---... Prawda jest taka, że nasza obecność w okolicach systemu BWF to tylko "roadtrip". Nie planujemy angażować się w POS-wars...
--- Koniec cytatu ---

eno troche juz to dzisiaj nieprawda bo jak nazwac postawienie POSa i wprowadzenie tam mothershipow ?

--- Cytat: ArchenTheGreat w Marzec 04, 2008, 17:19:41 ---Walki toczą się w tym rejonie bez przerwy. Zarówno w 0.0 jak i w low-sec oraz hi-sec. Mamy otwarte wojny ze Smash i Roadkillem (Atlas wycofał swojego wardeca) więc potyczki zahaczają aż o Jita. Wiele małych i dużych walk. Od walk solo poprzez gangi interceptorów aż do flot RR BSów. Mnóstwo zabawy i jeszcze więcej wybuchów.
--- Koniec cytatu ---

true :D zajefanja zabawa :D

--- Cytat: ArchenTheGreat w Marzec 04, 2008, 17:19:41 ---Cynojammer padł już kilka razy bo mieliśmy akurat gang BSów ustawionych na DPS. Nie zawsze SK ma ochotę lub możliwość na walki BSami więc czasem nasze chłopaki rozbijają cynojamera z nudów. Jest to o tyle łatwe, że POSy SK nie są specjalnie obsadzone działkami a i gunnerów zbyt wielu nie ma.

--- Koniec cytatu ---

Padal bo sam widzialem i sam reperowalem.

A co bylo wczoraj to ponizej:
'Roadtrip' zamienil sie jednak POS-wars bo mamuski polecialy klepac JB i troche sie naciely. Przy strasznej lagozie (+300 na localu z czego +120 to TRI zeby nie bylo, ze smashkill uprawia blobwars ;)) udalo sie nam otacklowac dwa Nyxy. Jeden sie odwarpowal na jak oceniam 70% strutury, przy drugim, ktory bym na 20 moze 30% wywalil sie nod i wlasciwie bylo po zabawie. Logowanie jakies 10 minut, ladowanie grida kolejne 10 i tak sie nam okazja wymsknela z rak. Moze nastepnym razem sie uda ;)
Oklepalismy POSa, a w miedzyczasie jakichs zagapionych obroncow co nie zdazyli sie schowac za FF i bylo po akcji.
Kolo wtorku POS wychodzi z reinforce i zobaczymy co bedzie dalej.
9IZ nie pada tak do konca, a powiem wiecej dzielnie sie broni. Co prawda popadl mnie po drodze niejaki Katalizator z DD (kiedys wczesniej mu sie nie udalo :D) ale flota doleciala. Tez zobaczymy co bedzie dalej.
Jest fun wiec to najwazniejsze :D
Pozdro for @ll

P.S. Archen sorka za tego Damnationa to nie bylo personalnie :D

ArchenTheGreat:

--- Cytat: Pimpeck w Marzec 05, 2008, 02:38:09 ---eno troche juz to dzisiaj nieprawda bo jak nazwac postawienie POSa i wprowadzenie tam mothershipow ?

--- Koniec cytatu ---

Eee tam. POSa w BWF już raz mieliśmy. Nie oznacza to zaraz, że będziemy się bawić w przejmowanie systemu. A MSy wskoczyły bo cynojammer padł zaś ich piloci nie bardzo mają okazję nimi polatać. Moim zdaniem był to błąd, który mógł nas drogo kosztować.

--- Cytuj ---Oklepalismy POSa, a w miedzyczasie jakichs zagapionych obroncow co nie zdazyli sie schowac za FF i bylo po akcji.

--- Koniec cytatu ---

MSy były 4, dwa zrobiły dropa w momencie gdy local skoczył z 200 na 350. Trzeci miał desynca a czwarty nie mógł włączyć tanka. Właśnie one na strukturze dotrwały do padu node'a.

--- Cytuj ---P.S. Archen sorka za tego Damnationa to nie bylo personalnie :D

--- Koniec cytatu ---

Nie ma sprawy. Mam zamiar go odzyskać od CCP. Dla mnie gra była kompletnie niegrywalna. 10minut lagu na modułach nie pozwala na jakąkolwiek sensowną reakcję. Nie udało mi się nawet włączyć naprawiaczki. Połówy tego co do mnie strzelało nie widziałem.

Pimpeck:
Pisz petycjona z sukcesami bo zgadzam sie, ze sisipjaki niekoniecznie sie przygotowali na takie rzeczy jakie ostatnio sie wyrabiaja. Niestety co do autorow gry to ich akcje u mnie jakos tak maja tendencje do pikowania bardziej niz do wznoszenia. Moze ta gra ich przerosla juz z lekka :D
Fly safe i dzieki za fajna zabawe.
Pozdo

P.S. Mala dygresja a propos tego, ze niby Wy (TRI) nie razem z RA i akcja w BWF i 9IZ zupelnie przypadkowa - cos mi sie w to wierzyc nie chce ;) Zalogowalem sie dzisiaji jakos tak nagle zobaczylem w BWF troche RA - tak se przylecieli popatrzec czy nie do konca ? :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej