Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions edycja trzecia

<< < (10/52) > >>

Makariel:
Rozwaliłem w 0.9 gościa, który okradał moje wraki... czy dostał na mnie kill rights i może mnie zestrzelić w hi-sec bez interwencji concordu? Interesuje mnie odpowiedź pewna w 100%.

NeX:
  Nie. Nie może, bo jako złodziej biorący udział w walce nie ma jakichkolwiek specjalnych uprawnień. Przeciwnie, to ty miałeś przez 15 minut prawo do zestrzelenia zlodzieja.
"Kill Rights" czyli prawo do zestrzelenia napastnika dostają tylko bezbronne ofiary z Hi Seca, np zestrzelony afkujacy indyk na utopilocie. 8)

Xarthias:
W zakładce Character/Killrights (ingame) powinieneś mieć wylistowane zarówno kr na ciebie jak i te, które ty masz na kogoś.

Tuba:
Jak długo ktoś mam "Kill Right" na kogoś za okradzenie puszki? Czy jeżeli ten czas minie, nie mogę nic zrobić?
Jeżeli się długo nie logowałem, jak moge znaleźć gościa, co mnie okradł w czasie mojej nieobecności - o ile będe miał informacje że ktoś mnie okradł...

Skeer:
Przez 15 minut. Ten gość ma wtedy czerwony criminal flag dla Ciebie i Twojego corpa. Jeśli czas minie - trudno, przepadło :)

Radzę być ostrożny, bo to jest metoda na pvp w hisecu - koleś kradnie z puszki i czeka na reakcję okradanego (będąc oczywiście dobrze przygotowanym - jakiś antyfit, czy bs w stacji). Dużo górników traci statki, bo posłali drony na złodzieja, który "był tylko w frejce".

Nie ma zdalnego info, że ktoś Cię okrada z puszki. Jedyny wyjątek to grzebanie przy POSie (typu wprowadzanie w reinforced) - wtedy idzie info na maila.

EDIT

Co do ostatniego zdania - wolałbym, żeby ktoś to potwierdził, bo nie jestem na 100% pewny  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej