Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions edycja trzecia
Voulture:
Oj nie jestem przekonany.
Wg mnie stosunek primary do secondary pod wzgledem wplywu na czas skillazawsze wynosil 2:1, ale moze cos pokombinowalem. Albi, jakis link rzucisz?
ivil:
--- Cytat: Albi w Lutego 25, 2008, 10:26:16 ---zaokraglone_w_dol((primary+secondary/2)+learning_bonus) skillpointów :)
--- Koniec cytatu ---
Tuba:
Ok. Podsumujmy pytanie o skilach na przykadzie praktyczym.
Jest postać o atrybutach:
Inteligencja 13
Percepcja 9
Charyzma 6
Willpower 7
Memmory 11
====================
Podniesienie levelu z 3 na 4 zajmuję przykładowo:
[1] Shield upgrade rank =2D 17H 49M 34S (primary INT second. MEM, tran. time multipler 2x)
[2] Rapid Firing Rank =4D 1H 23M 53S (primary PER second. WILL, tran. time multipler 2x)
[3] Small Projectile Turne Rank =2D 41M 56S (primary PER second. WILL, tran. time multipler 1x)
[4] Laboratory Operation Rank = 1D 8H 54M 17S (primary INT second. MEM, tran. time multipler 1x)
A) Dlczego w przykładzie 2i3 oraz 1i4 są różne czasy, pomimo tych samych atrybutów primary i secondary. Zauważyłem że zależy to od time multipler - ale czy time multipler można jakoś modyfikować?
B) O ile się skróci czas w przypadku [1] gdy użyje implanta +1 INT, a o ile gdy podszkole INT +3 (może macie link do wzorów?)
C) O ile skróci się czas w przypadku [3] gdy podniose o +1 Willpower?
p.s. Aha - bonus +2%
Xarthias:
Tak, czas treningu zależy także od multipiera (inaczej rank) skilla.
Zajrzyj do sekcji poradniki (menu po lewej) - tam jest duży art o skillach i sporo rzeczy ci się wyjaśni. A o ile skróci ci czas skillowania implat czy learning możesz sobie sprawdzić w evemonie: http://evemon.battleclinic.com/
Ellaine:
Wszystko masz w odpowiedziach Dormia i mojej. Kalkulator w dłoń.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej