Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions edycja trzecia
Tuba:
--- Cytat: Kha'gr Verti w Lutego 24, 2008, 21:37:44 ---Przeszukałeś wszystkie wraki i ewentualne kontenery które zostały po statkach ? Jeżeli tak i nie było tam poszukiwanego to musisz chyba odrzucić misje co niestety odbije się na twoim standingu. Napisz również petycje, może to poprawią.
--- Koniec cytatu ---
Już odrzuciłem. :(
Kolejne pytanie, na którymś filmiku z YouTube, widziałem że jest możliwe takie ustawienie kamery, że zawsze jest skierowana w strone, tam gdzie jest skierowany dziób statku. Jak to ustawić?
p.s. Mona, wielkie dzięki za odpowiedzi! Dużo mi rozjaśniły :)
Goomich:
--- Cytat: Oam Mkoll w Lutego 24, 2008, 21:09:07 ---Jest o tym jakieś info czy to legenda na miarę ECCMów działających przeciwko NPC?
--- Koniec cytatu ---
http://www.eve-online.com/guide/en/g622.asp
Target Signal Size = Target Signature Radius / Target Sensor Strength
This means that the smaller your target's signature radius and the larger his sensor strength, the harder he will be to find with probes. A target with several shield extenders will have larger signature radius and be easier to find, while a target with ECCM will have higher sensor strength and will be harder to find.
Tuba:
Skile, implanty etc...
Mam pytanko:
1) Co oznacza: Traning Time Multipler (np.3)? Czy ile razy dłużej trwa nauka w porównaniu do standartu? Jeżeli tak ile ten standart wynosi?
2) Co mi da włożenie implanta +1 Memmory (oprócz tego że w statystykach będe miał więcej)? Czy są gdzieś jakieś tabele, które pokażą mi, jakie są konkretne bonusy za posiadanie np. Inteligiencji 8,9 czy np. 11?
Dormio:
--- Cytat: Richie Rich w Lutego 25, 2008, 09:17:18 ---1) Co oznacza: Traning Time Multipler (np.3)? Czy ile razy dłużej trwa nauka w porównaniu do standartu? Jeżeli tak ile ten standart wynosi?
2) Co mi da włożenie implanta +1 Memmory (oprócz tego że w statystykach będe miał więcej)? Czy są gdzieś jakieś tabele, które pokażą mi, jakie są konkretne bonusy za posiadanie np. Inteligiencji 8,9 czy np. 11?
--- Koniec cytatu ---
Ad.1. Jak sama nazwa mówi... o ile wzrasta czas skillowania. Standard to bazowe skille np. learning (nie pamiętam wartości jaką miał dla lvl1, a od dawna mam na lvl5 - max to 256k SP). TTM=Rank Skilla mówiąc w uproszczeniu (np. Amarr Carrier - Rank 14, TTM=14).
Ad.2. Da Ci dodatkowo kilka SP (60/30/h o ile się nie mylę to bazowy rozkład SP) do puli szkolenia skilli w których atrybutem jest memory. Sprawdzałeś poniższy link ? Zachęcam jeśli nie.
http://ineve.net/skills/skills_stats.php
Ellaine:
Standard wynosi 250 SP na poziom 1.
Każdy następny poziom wymaga pierwiastek_kwadratowy(32) razy więcej, tj około 5.6.
Czyli 3 to 32 razy więcej a 5 to 1024 razy więcej.
W ciągu minuty szkolenia dodaje ci się
primary - tyle ile masz atrybutu wymienionego w szkolonym skillu jako primary, liczone razem z learning skillami i implantami
secondary - analogicznie
learning_bonus = bonus ze skilla learning, czyli 2% za level, max 10%). "+" oznacza w istocie mnożenie przez 102% do 110%.
zaokraglone_w_dol((primary+secondary/2)+learning_bonus) skillpointów :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej