Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions edycja trzecia

<< < (38/52) > >>

NeX:
  Lockowanie, to zwykłe namierzanie celu. Masz wiedzieć jaki masz swój zasięg namierzania, czas potrzebny na namierzenie celów różnej wielkości i orientować się jakie są możliwości konkurencji. Jest to istotne przy używaniu damperów skracających o kilkadziesiat procent zasięg targetu. Musisz wtedy określić odległości krytyczne.

Wiadomo, że cię ktoś lockuje bo słyszysz charakterystyczny dzwięk, a co ważniejsze widzisz na overview migajacy zamiast stałego symbol przeciwnika.

Obronić Cię może przed graczem teoretycznie ecm, damper. Praktycznie spowolini go to raczej. Ostatnio indyk górnika zwiał mi na ecm burście. Na npece to bezużyteczne i niczym w zasadzie nie przeszkodzisz w namierzeniu Ciebie. Burst ecm pozwoli się czasem urwać ze scrambla frejki w close orbicie.

Jak z tego co wyżej wynika wszyscy korzystaja z lockowania. Włącznie z Tobą. To podstawa strzelania do kogokolwiek. Jedynie drony wysłane wcześniej na cel będą potem walczyć w trybie agresywnym z każdym innym przeciwnikiem w swoim zasięgu nawet jak go nie masz namierzonego. Rakiety FoF trafiają we wszystko co popadnie bez jakiegokolwiek namiaru z twojej strony, tyle że są mało skuteczne w porównaniu do innych rakiet, ale jeżeli robisz np misję Assault i ciągle tracisz target, to czemu nie. Zawsze coś przetrzebią zanim znowu namierzysz.

Technicznie lockowanie nie jest aktem agresji, ale skoro ktoś cię namierza nawet w Hi Secu, to się zastanów po co to robi.  >:D

Tuba:
Dzieki NeX!

Kolejne pytanie - zlodzieje puszek.
Czy jezeli jestem niezalogowany, i ktos ukradnie mi mineraly z mojej puszki (standartowa 1 godzinna niezabezpieczona) - to czy bede wiedzial kto to zrobil i kiedy?
Pytanie NR2 to samo jak wyzej, ale w opcji ze jestem zalogowany, a ktos w innycm ukladzie kradnie mi z puszki.

NeX:
  O tym, że ktoś Cię okradł dowiesz się jedynie widząć go w ciągu 14 mninut od kradzieży. Będzie przez ten czas migał na czerwono dając ci prawo do podjęcia walki w Hi Secu. Jesteś tą osobą, która może i powinna wymierzyć sprawiedliwość  ;D

Goomich:

--- Cytat: NeX w Czerwca 11, 2008, 09:52:52 ---  Jak z tego co wyżej wynika wszyscy korzystaja z lockowania. Włącznie z Tobą. To podstawa strzelania do kogokolwiek. Jedynie drony wysłane wcześniej na cel będą potem walczyć w trybie agresywnym z każdym innym przeciwnikiem w swoim zasięgu nawet jak go nie masz namierzonego. Rakiety FoF trafiają we wszystko co popadnie bez jakiegokolwiek namiaru z twojej strony,
--- Koniec cytatu ---

Uściślając: FOFy atakują wszystko co popadnie, co cię agruje i jest najbliżej. :P To dronki rozłażą się jak dziwki po koszarach i atakują bez składu i ładu.

--- Cytat: NeX w Czerwca 11, 2008, 09:52:52 --- tyle że są mało skuteczne w porównaniu do innych rakiet,
--- Koniec cytatu ---

Są o 20-10% słabsze od standardowych T1.

Dormio:

--- Cytat: Mona X w Czerwca 11, 2008, 11:09:58 ---To dronki rozłażą się jak dziwki po koszarach i atakują bez składu i ładu.

--- Koniec cytatu ---
To nieuzasadnione oskarżenie... obecnie raczej zachowują się jak kurtyzany (bo znają się na swojej robocie) i czasem (sporadycznie tylko) któraś zbyt wiele wypije i wpadnie w szał bojowy. CCP zrobiło naprawdę ogromny postęp żeby naprawić dronki (jedyny problem z jakim się ostatnio borykam to zbyt szybkie warriory - zawsze się znajdzie taki, który lata na tyle szybko, że orbita mu wypada POZA docking range i trzeba "ręcznie" poprawiać).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej