Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions edycja trzecia
Goomich:
Większy nie wejdzie, a mniejszy nic ci nie da,
Tuba:
Autopilot, dopalacze i warpowanie
Podczas misji transportowej (po w miare bezpiecznych ukladach), gdy mam do przelecenia kilka(kilkanascie) ukladow, zazwyczaj wlaczam autopilota i... ide zrobic herbate. Zauwazylem jednak, ze w wersji autopilota statek nie wykorzystuje swego pelnego potencjalu - tzn. gdy do dolatuje juz do bramy wyjsciowej lece z predkoscia maksymalna - ale nie uzywa dopalaczy (afterburner)- co znaczy ze trace niepotrzebnie kilka, kilkanascie sekund na kazdym ukladzie. Co zrobic, aby takie dopalacze wlaczaly sie automatycznie?
ivil:
Przesunąć AB na pierwszy hi-slot, zablokować czymś F1 (ja używałem łyżeczki do herbaty)
Tuba:
--- Cytat: Ivil w Czerwca 11, 2008, 08:49:01 ---Przesunąć AB na pierwszy hi-slot, zablokować czymś F1 (ja używałem łyżeczki do herbaty)
--- Koniec cytatu ---
wow O0
Kolejne pytanie - jak bronic sie przed pociskami mislle? Wiem ze sa jakies any rakiety - ale jak tego uzywac jaka jest skutecznosc? W moich misjach gorniczych moja mala fregatke do kopania wspomaga druga fregatka, na rozne czerwone raty czy NPCe. Ze wsystkimi daja sobie rade w jakis sposob, ale nie moge sobie poradzic z jednym krazaownikiwm Legionary costam - poniewaz uzywa on missle. Rakiety jego sa dosc rzadkie, ale zanim dolece w zasieg moich dzial dalekiego zasiegu - zazwyczaj moja tarcza jest dwymiany. Gdyby udalo mi sie choc czesc jego rakiet unieszkodliwic - jakos, moze na raty, ale bym go nadgryzl - dlatego szukam czegos anty missle.
Tuba:
--- Cytat: Dormio w Czerwca 10, 2008, 17:11:56 ---Jeśli używa rakiet - to nie pozwól mu żeby zalockował Ciebie np. sensor dampener, albo ECM, a jeśli działek - wystarczy szybszy statek, albo turret disruptor.
--- Koniec cytatu ---
Kolejne pytanie korzystajac z cytatu z innego watku.
Co powinienem wiedziec o lockowaniu?
Skad wiadomo ze mnie ktos lockuje, albo juz zalockowal?
Jak sie przed tym bronic?
Kto najczesciej korzysta z lockownania? (wiem ze "rakietowcy")
Czy lockowanie jest uznawane za agresje? - kiedys lecac zobaczylem inny statek na bramie, chcialem sprawdzic co to i zamiast show info, kliknalem na ikonie tego statku , co wlaczylo lockowanie...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej