Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
wielka wojna
tempx6:
W takim układzie należało by zebrać jakąś rade nadzorczą aby kroniki nie przypominały niektórych książek historycznych. Jak widać nie jest to proste zadanie, każdy ma swoją własną wizję na tą sprawę. Może należało
by oddać głos komuś, kto w tych czasach latał z Bobem ?- tak dla porównania wersji :laugh:
Vermian:
--- Cytat: Zakrecony Termos w Luty 08, 2008, 17:27:26 ---Vermian, bzdury gadasz. Tak się składa że latałem w "petwagonie" BoBa w ISS które przytaczasz, sprawa RISE też mi jest z różnych powodów bliska i po prostu mało wiesz.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Vermian w Luty 08, 2008, 16:11:25 ---.....
BoB sobie zapracowal na to wlasnie wymieniona afera i dodatkowo nedznym PR-em.
.....
Czesto tez byly podnoszone na forum dole i niedole BoB-owych petow.
.....
Moze to i nieprawda, ale spece BoB-a od PR nic z tym nie zrobili.
.....
Jaka prawda jest, nie wiadomo. Byc moze BoB nie byl taki zly jak go wykreowano na sporej czesci forow. Calej prawdy sie nie dowiemy z prostej przyczyny. Pewne rzeczy sa znane i uzgadniane na samych szczytach dowodzenia sojuszow i zwykle szaraczki po prostu nie maja i nie beda miec w nie wgladu. Pozostaja wiec tylko spekulacje poparte w 90% nic nie wartym spamem znanym z CAOD ;).
--- Koniec cytatu ---
Ogolnie przytaczalem plotki glownie z CAOD i nie napisalem nigdzie zeby byly prawdziwe, po prostu byly, i nikt z BoB-a ani sojuszy stowarzyszonych nie silil sie na obrone. Natomiast jacys goscie z ISS i RISE potwierdzali te plotki na CAOD, niewazne juz czy dlatego ze tak faktycznie bylo, czy to GS albo RA oplacilo jakiegos goscia z RISE czy ISS aby powklejal opracowane przez PR-owcow ckliwe posty o krzywdzie.
Nie patrz na moje posty jako czepianie sie na sile BoB-a. Staram sie wbrew pozorom byc obiektywny ;). Inna sprawa ze glownym zrodlem na jakie sie moge powolac jest zwykle nieobiektywne CAOD, ktore jest kopalnia glupot i trzeba je przegladac z otwarta mapa EvE i killboardami aby sprawdzic czy dany post nie jest kolejna sciema. Czasami mozna znalezc ciekawe informacje pod ktorymi podpisuja sie przeciwne strony ale to nieliczne wyjatki.
Mam nadzieje ze rzucilo to troche swiatla na to co pisze.
Love&Peace
termos:
o to właśnie chodzi, grasz dosyć krótko ani nie byłeś in-game od samego początku tej wojny ani nie byłeś w samym jej centrum, jesteś szarym lataczem. Karmisz się plotkami z forum i rozsiewasz te ploty wokoło nadając im rangę prawdopodobieństwa.
Co do PRu BoBa to jest naprawdę świetny. Bo niby czemu miałby taki PR służyć. Raczej nie zależy im na tym aby całe EVE zachwycało się nad ich dobrotliwością. Nie służy rekrutacji bo ta ma od niemal samych początków charakter pół zamknięty i nie jest skierowana do każdego. Więc czemu miałby służyć? Jedyne na czym mam wrażenie im zależy to to aby o nich mówić i mówi się, ludzie klną i klną na złego BoBa a on tylko wygrywa choć cały czas dostaje po pupie
Vermian:
Znam dwie wypowiedzi Molla gdzie dawal jakies oficjalne posty na forum. Pierwsza informacja byla o zdobyciu kawalka Catch (przy pomocy MC wtedy jeszcze), w tym samym okresie czasu BoB stracil Paragon Soul, Esoterie i Feythabolis. Glupio jest oglaszczac zdobycie kawalka regionu tracac 3 inne?
Teraz chocby ostatni temat "Fortress Delve". Moze z 3 dni po nim BoB traci pierwsza stacje.
Jesli to maja byc przyklady "naprawde swietnego" PR, to ja nie chce znac tych zlych.
PR nie musi byc dobrotliwe, ba, w przypadku sojuszy PvP glupio aby takie bylo. Niemniej powinno miec jakis lepszy przekaz, a nie dawac pretekst do glupich zartow.
Bardzo ciekaw jestem jak sie to wszystko skonczy. Prawde mowiac dobrze ze bede mogl sie przekonac w grze jak wyglada swiat zdominowany przez rosjan, a nie w rzeczywistosci :P. Spojzcie na mape ile tego jest: RA, United Legion, AAA, Ultima Rati0... ojej. W sumie United Legion to chyba jakas Ukraina, ale kto tam ich wie.
vulor:
A ja pamietam jak Bob twierdzil, ze ich celem jest zajęcie całego terenu EVE.
Jak kiedyś na przełomie 2005 i 2006 roku wybrali się na wycieczke i przelecieli flotą chyba z połowe mapy zabijając wszystko po drodze dla funu (i PR-u)
Jak wygrywali kolejne turnieje aliancowe.
Vermian sorry, ale nie wiesz, o czym piszesz, jak piszesz o PR bob-a
UPDATE:
LOL: http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=275616
--- Cytuj ---EPIC battle that raged on for about 2½ hours, and involved roughly 150 pilots in the end as well as a total of 5 dreadnoughts.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej