Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[TRI] News
ArchenTheGreat:
--- Cytat: DaBlades w Styczeń 14, 2008, 12:13:08 ---Fit na carrierze niezły tylko zastanawiają mnie drony jako użyta broń. Kolo miał 2 officerski LSMB i jechaliście go dronami?
--- Koniec cytatu ---
Pod koniec walki przestał ich używać oszczędzając energię. Wiem, że na początku ich użył bo słyszałem ostrzeżenia na TS przed przylotem.
--- Cytat: Dormio w Styczeń 14, 2008, 12:47:24 ---Imponujący KM. Ile mniej więcej trwała walka jesteś w stanie ustalić ?
--- Koniec cytatu ---
Około 45minut. Byłem 23 systemy dalej a po przylocie i tak załapałem się na jakieś sześć minut walki. Przez dłuższy czas w systemie było tylko kilka osób tacklujących carrier i słyszałem, że mieli problemy z utrzymaniem punktu. O mało go nie stracili przez jakiegoś zabłąkanego Griffina.
Przy okazji po raz kolejny widać jak statek za 100k pilotowany przez nooba może uratować weterana w lotniskowicu za grube miliardy. W WoW tego nie ma.
StellarSheep:
Porownywanie WoW`a do EvE to jak porownywanie latania samolotem do jezdzenia samochodem. Teoretycznie obie gry sa podobne pod paroma wzgledami a tak naprawde roznice sa ogromne.
Dormio:
--- Cytat: ArchenTheGreat w Styczeń 14, 2008, 13:14:36 ---Około 45minut. Byłem 23 systemy dalej a po przylocie i tak załapałem się na jakieś sześć minut walki.
--- Koniec cytatu ---
Na KMie tego nie widać, ale wiesz mniej więcej ile osób miało NOSy i/lub neutralizery ?
Próbuję się zorientować co tak naprawdę było tu kluczowe w jego zniszczeniu - brak capa czy siła ognia.
Yogos:
Zapewne kombinacja tych czynników Dormio :)
Dormio:
To wierzę, że kombinacja, ale ciekawi mnie to szczególnie ponieważ na KMie jest około 40 osób (nie chciało mi się liczyć dokładnie), a jeśliby tylko 1/4 z nich miała po 1 NOSie zamontowanym to capa powinno mu wystarczyć na góra 20-30 minut. Powiedzmy, że dokładamy do tego czas na dolot, naprawy uszkodzonych, etc. Po drugiej stronie jednak musielibyśmy uwzględnić również neutralizery, wszystkie działające moduły, etc.
Więc albo realnie walka trwała krócej (40 osób to naprawdę porządnie potrafi "kopać"), albo mechanika ataku na carrier uległa ostatnio ostrym zmianom i stały się one przez to bardziej "combat capable". Ciekawi mnie to bo jak mnie zestrzelili w Jaszczompie, to wg logów otrzymałem około 740k dmg w 15 minut i padłem w sumie głównie dlatego, że brakło mi capa - 10 osób mnie NOSowało (w starym trybie działania NOSów).
Ciekawe jest to tym bardziej, że albo nie było kogo wezwać na pomoc (jak u mnie) po stronie lotniskowca, albo pilot był pewny swego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej