Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[TRI] News
ArchenTheGreat:
Ponieważ nie mogę pozwolić aby Centralę zdominował Baz i jego newsy postanowiłem napisać o tym co porabia TRI. Od czasu powrotu z Providence nie prowadzimy większych operacji koncentrując się na zarabianiu i roaming gangach. Czasem tylko usuwamy pojedyncze POSy z naszych (albo przyległych) terenów. Z ciekawych potyczek:
1. http://tri.exanimo.org/?a=kill_detail&kll_id=93175
Morsus Mihi rozleniwiło się podczas nieobecności TRI i ich piloci zaczęli latać freighterami bez obstawy. Padło ich kilka ale warto spojrzeć na zawartość ładowni. Tylko ten jeden statek stracił ponad 21mld ISK.
2. http://tri.exanimo.org/?a=kill_detail&kll_id=93246
Para pilotów TRI (latających Ishtar i Claymore) zdołała złapać lotniskowiec 100km od bramy. Rozpoczęli nawoływania o pomoc w jego zdjęciu i wkrótce do D7-ZAC zaczął płynąć strumień pilotów TRI. Niestety najbliższe gangi były ponad 20 systemów dalej i piloci musieli pilnować carriera przez ponad pół godziny.
A link jest dość niezwykły gdyż nawet po przybyciu posiłków okazało się, że jest problem z przełamaniem tanka. Carrier miał faction fit a pilot najwyraźniej dobre skille. W końcu jednak carrier padł. Pilot tłumaczył się później, że nie spodziwał się szybkiej pomocy i dlatego zdecydował się na atak tak drogim statkiem solo. Niestety nie zachował mi się log z rozmowy, w której podawał jakie miał resisty - były one jednak imponujące.
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Ireul Taar w Styczeń 14, 2008, 11:00:59 ---Przy All lvl5:
EM 83,5% TH 89,7% KIN 88,1% EXP 87,3% Effective HP 1.943.875
Jako że w praktyce nikt nie ma lvl5 - mój z kompensacjami na 3 i carrier 4 byłby gorszy o 1-2% na kazdym resie(E HP 1.785.830).
--- Koniec cytatu ---
Wiem, że przynajmniej kilku pilotów z D00M ma carrier lvl5 więc nie jest to takie rzadkie. A 1-2% przy resach zbliżających się do 90% to jest 10%-20% rożnica w obrażeniach. Aż szkoda, że nie było w pobliżu żadnego pilota Rooka. Niewiele trzeba było aby ten statek uciekł.
Yogos:
Rzeczywiście imponujący carier.
A wtopa frachta też ciekawa :)
DaBlades:
Fit na carrierze niezły tylko zastanawiają mnie drony jako użyta broń. Kolo miał 2 officerski LSMB i jechaliście go dronami?
Dormio:
Imponujący KM. Ile mniej więcej trwała walka jesteś w stanie ustalić ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej