Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
DELVE Megathread
Vic Brunner:
przyppominam, że Twoje twierdzenie brzmiało: hac z t2 jest kosztowniejszy niż 5 bsów na ficie t1, a nie 1 domiś.
"z reguły" - reguła to wg Ciebie drogie rigi na najdroższych hacach jak i reguła to same domisie na ficie t1. Że też tych reguł nie widuję na KB, wśród zniszczonych statków Goonów.
Vaga (jeden z droższych haców) z polycarbonemx2 (jednym z droższych i najczęściej używanych rigów) i fitem t2 to jakieś 210M isk (patrząc po cenach jita)
Domiś z fitem t1 to jakieś 55M x 5 to minimum 250M.
A samymi domisiami Goonsi nie latają jak BoB samymi hacami - vagami i ishtarami na polycarbonach. Tak więc te dysproporcje gwałtownie się zwiększają.
Co do bezkrytyczności - latałem już we flotach róznych sojuszy - RZR/MM, FS, YW, teraz czasem z BoBem - i jak widzę różnica jest zauważalna. Nie chwalę kogoś dlatego, bo sympatyzuję z jego stroną, tylko dlatego, że jestem pod wrażeniem umiejętności. Zresztą przykładem były moje posty tutaj czy opowiadania w czasach gdy siedzieliśmy w FS i YW - gdzie mocno jechałem po naszych alliancowych FC i dowództwie, bo byli beznadziejni, ze sławetnym Krallem na czele.
BoB ma zajebistych FC i tego zarzuty o bezkrytyczności nie zmienią. Ja się sporo nauczę latając z najlepszymi i w przyszłości bezie to procentować, gdziekowiek się BUFU znajdzie (nikt nie mówił, że miłość BoBa i BUFU jest wieczna), Ty zaś nadal będziesz skazany na swarm i szarą masę (skoro jedyną szlifowaną przez Was taktyką jest suicide and blob). No chyba, że zdecydujesz się wyjść z alliancu.
Poza tym jeśli chcesz być obiektywny to tęp bezkrytyczność z obu stron a nie tylko naszej.
Vermian:
--- Cytat: Vic Brunner w Stycznia 29, 2008, 19:10:23 ---Vaga (jeden z droższych haców) z polycarbonemx2 (jednym z droższych i najczęściej używanych rigów) i fitem t2 to jakieś 210M isk (patrząc po cenach jita)
Domiś z fitem t1 to jakieś 55M x 5 to minimum 250M.
A samymi domisiami Goonsi nie latają jak BoB samymi hacami - vagami i ishtarami na polycarbonach. Tak więc te dysproporcje gwałtownie się zwiększają.
--- Koniec cytatu ---
Widze ze bede musial wytlumaczyc powoli i dokladnie:
Domi - 55mln (uwazam ze przeplacilem w tym momencie, ja nie kupuje drozej w empire niz po 50)
Ubezpieczenie platinum - niecale 19 milionow (znow zaokraglam w gore)
Fity i drony - a niech tam, badzmy hojni, moze nawet na jakis jeden t2 starczy (wiem ze da sie taniej) 5 milionow
razem 79 milionow
nasz dominik idzie bum!
dostajemy z insurance 62,5 miliona
79-62 daje nam 16,5 milionow
Jak bedziemy szukac okazji (domi po 50 mln np.) i ciąć ile sie da po modulach faktyczny koszt straty zejdzie nam do okolo 10 milionow.
Nawet jakby ten twoj vagas byl uber okazja to ja minimum 10 dominikow za to bede mogl puscic w pyl za jego cene. Insurance jakie dostaniesz za niego podejzewam ze nie wyniesie nawet 20 baniek, wiec praktycznie przewazajaca wiekszosc sumy jaka musisz wydac, w momencie straty statku przepada bezpowrotnie.
Co do reszty, racja nie kazdy goon i ich sprzymiezeniec lata zlomem, zdazaja sie T2 i HAC-e. Jednak przewaga jakosciowa zawsze byla, jest i bedzie po stronie BoB-a. Killboardy o tym mowia, sa dostepne do wgladu, nawet sa linki w temacie, wiec po co sciemniac ze jest inaczej?
Co do dowodztwa BoB-a i graczy rzeczywiscie- BoB jest dobrze naoliwiona machina (mozliwie ze najlepsza w EvE - duze osiagniecie, nie jest latwo zorganizowac i umotywowac 2 tysiace ludzi). Mozna wiele mozna sie nauczyc w dziedzinie walki i organizacji. Ma niestety swoje wady miedzy innymi przez tworzenie zbednej mitomanii, ktora czesc ludzi (miedzy innymi mnie) wkurza. Maja ode mnie wielki szacun za to ze sie trzymaja mimo ze ich pierze masa luda, niemniej nie zamierzam z tego tytulu popadac w jakies uwielbienie. Robia dobra robote, ale nie tak dobra jak staraja sie udowodnic na forach. Tyle na ten temat.
Vic Brunner:
i słusznie.. szczerze powiedziawszy nie widziałem aby BoBiaki uważały, że w BoBie same doskonałości latają. Wydawało mi sie to domeną PRu TRI do tej pory :]
co do mitomanii - niestety bardzo łatwo w nią popaść. I zapewne znajdą się w każdym dobrym sojuszu tacy :]
z ostatniej chwili - ruscy wykorzystując exploita albo znajomośc passa do jednego z posów w qy6 wskoczyli tytanem obok, jebnęli doomsdaya tam gdzie zbierała się flota BoBa i polecieli dalej...
sciana ognia przeszła przez shielda i rozjebała wszystko co małe w środku i część bsów. :p
nie ma to jak uczciwa walka :] :D :knuppel2:
Vermian:
Ruskie to zapewne jedni z wiekszych znawcow wszelkich bugow w grze, jak i rowniez spece od wykorzystywania jak sie da mechaniki. Niektorzy mawiaja ze ruskie wiecej wiedza o bugach w grze niz developerzy :D . Proba kradziezy tytana DMC tez polegala na probie wykorzystania buga gry. Na pewno pomyslowosci nie mozna im odmowic :P .
Trzeba tez przyznac ze od ruskich sojuszy wiele ciekawych fitow wyszlo i zostalo przetestowanych w walce. Miedzy innymi fit dictora co potrafi przezyc DD. Inne ciekawostki co podejzalem na killmailach z ich statkami to megas ze smarbombami i 3 WCS-ami w low slotach (doomsday dla ubogich z uwzgledniona nawet hm.. forma e-war immunity :P ). Cos podobnego mialo MDK i z sukcesem rozwalili bloba BRUCE, tylko ze zdaje sie oni szli bez WCS-ow z samym tankiem w low. Niemniej warto analizowac to co trzymaja na stanie.
MMoroz:
--- Cytat: Vic Brunner w Stycznia 29, 2008, 21:14:35 ---
z ostatniej chwili - ruscy wykorzystując exploita albo znajomośc passa do jednego z posów w qy6 wskoczyli tytanem obok, jebnęli doomsdaya tam gdzie zbierała się flota BoBa i polecieli dalej...
sciana ognia przeszła przez shielda i rozjebała wszystko co małe w środku i część bsów. :p
--- Koniec cytatu ---
Sry ale jezeli nie wiesz ze uzyli exploita to po co ten text, jest podejrzenie to petycje do GM-ow i tyle, jak sie potwierdzi to wtedy co innego. Widze ze rzeczywiscie latwo popasc w ta mitomanie + PR nie jest tylko domena TRI - kilka tygodni w BOB-ie i juz takie objawy to musi byc strasznie zarazliwe.
--- Cytat: Vic Brunner w Stycznia 29, 2008, 21:14:35 ---nie ma to jak uczciwa walka :] :D :knuppel2:
--- Koniec cytatu ---
Lol co to uczuciwa walka?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej