Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

DELVE Megathread

<< < (41/96) > >>

MMoroz:

--- Cytat: Vermian w Lutego 03, 2008, 11:36:27 ---....

O ile zabicie matki jest ogolnie niczym wielkim w dzisiejszych czasach to ten kill jednak mowi kilka calkiem istotnych rzeczy. Pokazal ze BoB traci przewage w capsach i to wzgledem jednego ogniwa sojuszy bijacych BoB. To nie byla bitwa z cyklu 90% eve kontra BoB. To byla bitwa Goonswarm kontra BoB. BoB dostal baty w bitwie capitali przeciw sojuszowi ktorego podejzewal jako ostatni ze im zloi tylek w tego typu bitwie. Chyba bedzie trzeba zrewidowac poglady co do faktycznej sily niektorych sojuszow jak i ich skutecznosci.

....

--- Koniec cytatu ---

Troche koloryzujesz, jak ktos chce potyczek slownych bob vs goonsi to do tego ma caod  ;). Przynajmniej ja uwazam ze wtopa ms-a w tej sytuacji nie ma tak duzego znaczenia ( co innego tytan - o to by bolalo, bo on ladnie czysci support wiec sie przydaje ). Jaki jest naprawde wynik bitwy to poczekajmy az kb sie zaktualizuja - chodz tutaj jest problem, bo nie wiem jak na kb bob-a przegladac zapytania w stylu "ile dredow stracil/zabil", "ile poso" itp. itd., czegos nie widze??

Ale mam pytanie do strony bob-owej - dlaczego tak malo dredow?? Wydaje mi sie ze dla bob-a wystawienie nawet floty kilkudziesieciu dredow to nie jest problem, a bez dredow( duzej ich ilosci ) bedzie ciezko zabic wieksze ilosci capitali.

poconick2:

--- Cytat: MMoroz w Lutego 03, 2008, 00:38:04 ---W skrocie:
Ja tu flama nie probuje rozkrecic (...)

--- Koniec cytatu ---

No i ch... strzelił całą zabawę :( Co ja teraz będę czytał?

Vermian:

--- Cytat: MMoroz w Lutego 03, 2008, 12:16:49 ---Troche koloryzujesz, jak ktos chce potyczek slownych bob vs goonsi to do tego ma caod  ;).

--- Koniec cytatu ---

Moze troche. Tak brzmi bardziej dramatycznie ;D . Sam przyznasz ze napisanie czegos w stylu "BoB stracil matke ale ma jeszcze 20 czy 30 wiec.. hm... lol?", nie brzmi tak samo jak "goony dokopaly BoB-owi" :D.

LosBekoczoS:
Generalnie co widac z KB BOB oraz GOON&Friends
Operacje mozna nazwac " Zalew Szamba w Delve"

Zaiste magiczne K/D ratio jest po stronie boba ale tutaj akurat nie liczba a jakosc bardziej chyba sie liczy bo goony popindalaja cheap t1 sprzetem ktory zastepuja w godzine, bob i spolka wciaz uzywaja przewagi technologicznej ( t2 shipy itp itd ) ktory wkoncu sie skonczy im ( wydaje mi sie ze paru friends of bob juz sie skonczyl - pojawiaja sie cheap t1 rowniez :D )

Tak wiec walka bedzie dluga i upierdliwa a strata MS cenowo napewno zabolala.. czy maja juz nowego na zmiane czy tez nie ..

Vermian:

--- Cytat: LosBekoczoS w Lutego 03, 2008, 13:18:35 ---Zaiste magiczne K/D ratio jest po stronie boba ale tutaj akurat nie liczba a jakosc bardziej chyba sie liczy bo goony popindalaja cheap t1 sprzetem ktory zastepuja w godzine, bob i spolka wciaz uzywaja przewagi technologicznej ( t2 shipy itp itd ) ktory wkoncu sie skonczy im ( wydaje mi sie ze paru friends of bob juz sie skonczyl - pojawiaja sie cheap t1 rowniez :D )

--- Koniec cytatu ---

Wlasnie to probuje caly czas powiedziec tutaj. Zwyciestwa GBC moga kosztowac wiecej niz porazki RSF. Koszty mineralow na jakich bazuje wiekszosc killboardow nie podaje faktycznych danych ekonomicznych. Nie uwzglednia min. insurance, ceny rigow jak i faktycznych cen rynkowych np. oficerskich i frakcyjnych modulow. Spektakularne zwyciestwa moga sie okazac po glebszej analizie rownie spektakularnymi porazkami ekonomicznymi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej