Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions 2
Mac Dercad:
--- Cytat: Christoforos w Grudnia 27, 2007, 18:18:58 ---Zacząłem dzisiaj planować dalsze skillowanie i nie bardzo wiem na jaką klasę statków się zdecydowaći. Chodziłoby mi o strategię walki z bliska, bardzo szybkim i trudnym do trafienia statkiem - którym miałbym szanse rozwalić np. bsa.
--- Koniec cytatu ---
Nano HAC, ale to masa skillpointsów i kasy.
Skeer:
Nawet nanohaca da się rozwalić - wystarczy rapier z webami... :)
Christoforos:
Dwa pytanka:
1) Co to jest ten nano hac?
2) Opłaca się kupować statki frakcyjne? Mówię tu o cruiserach Angel Cartel.
Pozdrawiam.
litestep:
1. Nano Hac to hac tylko ze nano, tzn zasuwa np. 6km/s , typowy przedstawiciel to vagabond
2. Nie opłaca się. Wyjątki to np. navy raven do pve, zdaje sie tez ze niektórzy panowie z ss -10 lubia piracic w fakcyjnych bsach ;) Co nie zmienia faktu ze sie nie oplaca.
Dormio:
--- Cytat: Christoforos w Grudnia 28, 2007, 10:49:38 ---1) Co to jest ten nano hac?
--- Koniec cytatu ---
To HAC z fitem nastawionym na speed. W zasadzie sprowadza się to do Vagabonda i Ishtar.
--- Cytat: Christoforos w Grudnia 28, 2007, 10:49:38 ---2) Opłaca się kupować statki frakcyjne? Mówię tu o cruiserach Angel Cartel.
--- Koniec cytatu ---
Opłaca. Chyba, że zamierzasz w nich uprawiać PVP.
Faction frytki są bardzo fajne, stosunkowo tanie i świetnie się nadają na courier boat jak masz coś cennego lub nielegalnego do przewiezienia. No i prestiż ;)
Na poświęcanie ich do walki... cóż, w takiej sytuacji wszystko sprowadza się do price/performance i zasobności. Stać Ciebie wywalić kasę na faction, to wywalaj - bonusy są ciekawe, chociaż dodatkowe kilkanaście % w czymś tam, nie zawsze uzasadnia cenę kilkaset % wyższą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej