Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions 2

<< < (33/65) > >>

Christoforos:
Zacząłem dzisiaj planować dalsze skillowanie i nie bardzo wiem na jaką klasę statków się zdecydować - ogółem kręci mnie PvP, ale nie interesują mnie walki olbrzymim i powolnym statkiem z jeszcze większymi działami. Chodziłoby mi o strategię walki z bliska, bardzo szybkim i trudnym do trafienia statkiem - którym miałbym szanse rozwalić np. bsa. Moglibyście mi poradzić, którą klasę statków do tego skillować? I ew. jakieś przydatne moduły (nie konkretna lista a bardziej coś ogólnego). Dziękuję i pozdrawiam.

Dormio:
E-W  - moduły (scramble, web, ECM, dampener), do tego dodaj uzbrojenie (rakiety, dronki, działa)
BC/CBC/HAC/HIC - klasy w kolejności przydatności do zwalczania od najmniej odpowiadającemu do najbardziej podanym przez Ciebie warunkom

Miało być ogólnie.

Christoforos:
A fregaty tech II? Myślę tu głównie o Interceptors.

Dormio:

--- Cytat: Christoforos w Grudnia 27, 2007, 19:06:59 ---A fregaty tech II? Myślę tu głównie o Interceptors.

--- Koniec cytatu ---
Miało być ogólnie ? To ogólnie się nie nadają, a szczególnie to można, ale zajmuje to dużo czasu. Tak samo jak można w każdym innym, ale wszystko zależy od okoliczności, doświadczenia i zgromadzonych SP.
Jeśli nie jesteś sam i masz kolegów to nawet bardziej każdy się nada, ale wówczas masz określoną rolę i raczej dość dokładnie wiesz (bo koledzi Ci powiedzą co potrzebują najbardziej).
Ceptor ma zbyt niski dmg by samotnie poradzić sobie z BSem zwłaszcza jeśli trafi się na rozsądnego pilota (o co czasem ciężko). AFy wymagają nieco innej koncepcji i raczej na solo nie zachęcam, SB tym bardziej. Coverty w ogóle się nie nadają do walki solo, no chyba, że za taką uznać wyskanowanie jakiejś ofiary kolegom w czymś cięższym. E-W frytki - te jeszcze troszkę są zbyt krótko w EVE.

ArchenTheGreat:

--- Cytat: Christoforos w Grudnia 27, 2007, 18:18:58 ---Chodziłoby mi o strategię walki z bliska, bardzo szybkim i trudnym do trafienia statkiem - którym miałbym szanse rozwalić np. bsa. Moglibyście mi poradzić, którą klasę statków do tego skillować?

--- Koniec cytatu ---

Nie ma takiej. Jak chcesz blisko to trafiasz w zasięg webifiera a wtedy każda fregata idzie z dymem. BSa możesz ustrzelić gdy latasz w gangu fregat. Tak ze trzy powinny wystarczyć przy sensownym użyciu EW. Ewentualnie jeśli trafisz na wyjątkowo marnego pilota BSa - ale przy takim założeniu to nawet haulerem można latać na PVP.

Parę lat temu znajomy z powodzeniem piracił w Harpy ale to było przed kilkoma dość istotnymi zmianami w grze. Teraz AF w zasadzie się do PVP nie nadają (no może poza Harpy we flocie).

Fregata solo może z powodzeniem być użyta na tyłach wroga przeciwko mniejszym statkom. Nie należy jednak liczyć na dowiezienie łupu do bazy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej