Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions 2
Skeer:
Rasa nie ma znaczenia (zwłaszcza na dłuższą metę). No chyba że RPGowo...
Rasa nie ma wpływu na cokolwiek w grze - ważne są skille. A te możesz sobie kupić niezależnie, której rasy jesteś przedstawicielem.
Jeśli planujesz bojową postać, to maxuj percepcję i willpower, inteligencję i memory na średnio, a charyzmę olej zupenie.
Współczynniki te wpływają na szybkość uczenia się skilli z danego działu, dlatego warto dobrze start sobie ustawić.
Ja o tym nie wiedziałem przy starcie i moja postać jest charyzmatyczna - niestety ;D
Dormio:
Nie maksuj ;D
Zrób postać zrównoważoną z 1-2 punktową przewagą w percepcji w stosunku do int i mem (szczególnie mem), will może mieć również 1-2 punkty przewagi, ale IMHO wystarczy ten sam poziom co int/mem. Charyzmę możesz trzymać najniżej jak się da, ale wg mnie nie ma sensu zbytnio obniżać (3 pkt różnicy to wystarczająco dużo).
W ten sposób będziesz mógł się bawić DOWOLNĄ profesją, będziesz wszystko skillować mniej więcej w tym samym tempie i nie będziesz miał problemów, że tracisz niepotrzebnie czas na skillowanie w trade, bo akurat wymyśliłeś, że będziesz wystawiał loot z misji, albo narzekać, że strasznie mało na tych misjach zarabiasz bo masz niski social.
Hakiru:
Dziękuję za rady. Mam jeszcze jedno pytanie: Kiedy założę konto trialowe i je aktywuję to dni się zsumują (14 dni + 30 dni ) ? Wiem, że tak jest kiedy się doładowuje normalne konto (30 + 30). Chciałbym wycisnąć tyle dni ile się da :) .
AimSouth:
dni Ci sie zsumuja te 15 dni to swiateczny bonus od chlopakow z CCP
Dormio:
Pograj sobie na trialu... w ostatnie dni wrzuć coś długiego (co najmniej 5-6d) i wówczas masz "urlop". Potem sobie aktywujesz jak się skillowanie kończy i grasz dalej.
Na temat przedłużania (czy GTC przedłuża czy nie się nie wypowiem) to już było sporo rozpisywane. Na pewno wykupienie kartą subskrypcji nie przedłuży triala, tylko zacznie liczyć od dnia opłacenia (a nie od końca triala).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej