Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions 2

<< < (24/65) > >>

NeX:

--- Cytat: Tekashi Kovacs w Grudnia 19, 2007, 17:14:24 ---Nex, factiony nie lecą z byle jakich struktur. Struktury z bonusu AE4, randomowy BS na WC4 i nic poza tym. W pozostałych to góra kabel za 10m raz na 100  konkretnych misji - strata czasu imo.
W ogóle zbieranie lootu to strata czasu.  :o

--- Koniec cytatu ---

Nieprawda. Faction loot leci z przypadkowych Battlestation na misjach tak samo jak i implanty. Te wypadają nawet z takich Cargo Rigs, czy Habitatów. Czy raz na 100? Wartościowy loot pewnie tak, ale pierdoły o wiele częściej. Dlatego napisałem, że ostrzeliwuje stacje przy okazji lotu BSem gdy po prostu mam czas pomiędzy celem misji, a RATami. Oduczyłem się rozwalania struktur czymś mniejszym gdy kiedyś usnąłem w plexie podczas przypiekania stacji. Obudziłem się w migającym jajku zamiast Venegacea, ale battlestacji już nie było :P

Natomiast co do zbierania lootu. Czasem ktoś sobie pokrzyczy jaka, to straszna krzywda, oleje zbieranie gdy robi standy na misjach poniżej swojego poziomu, ale gdy wracasz do zarabiania na lev 4 i każdy zebrany moduł LARGE do przemiału ma wartość od pół do miliona ISK, to szkoda tych ISKów. Przy okazji robisz salv za następne kilka ...naście milionów i raczej nie zrekompensujesz sobie tego dochodu robiąc szybko kilka następnych strzelanek, bo mogą i zapewne zajmą sporo czasu. Przy dobrej organizacji wysalvowanie blokady i innych większych, to około 15-30 minut. Salv + loot średnio 10 - 20 milionów, choć bywa lepszy np samego melted ze 30 sztuk i jakiś named stuff lepszy. Wtedy z jednej misji masz około 50 . Licząc jednak najgorzej z 10 , to i tak więcej niż warta jest sama misja, a nie na każdej jest bounty przekraczające 5 milionów. Jeżeli trafisz na misję do wykonania w 15 minut, to i jej wartość do zestrzelenia nie przekroczy 2 milinów np taki "Duel". W sumie zależy jakie misje dostajesz. Ja niemal wyłącznie jakieś 6 godzinne, więc jak mi sie uda w godzine z salvagerem obrócić na takiej, to po kilku dniach robienia pojedyńczych misji mam na Timecode, na dwa konta i święty spokój na dalszą grę.

Ezrael:
Witam!,
Jest gdzies jakis kalkulator ile mozne iskow wycisnac z misji poszczegolnych ?

Pytanko jesli nie ma takowego:
lvl4 misje quality 18 w 0.82 secu czy lvl4 quality 8 w 0.52 secu ?
Chodzi o income oczywiscie...

Pozdrawiam,
Ezrael.

Kalressin:
Nie wiem za dokladnie o co ci chodzi ale security status ma sie nijak do misji. Liczy sie quality agenta.

Ezrael:

--- Cytat: Kal w Grudnia 20, 2007, 15:43:31 ---Nie wiem za dokladnie o co ci chodzi ale security status ma sie nijak do misji. Liczy sie quality agenta.

--- Koniec cytatu ---

Security status systemu w ktorym stoi agent ma wplyw na kase jaka ci wyplaca za misje ....
mam wrazenie ze ma nawet wiekszy wplyw niz quality agenta, ale chcialem potwierdzic...

Ezrael

Dormio:
Ma, potwierdzam. A największy ma na ilość LP.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej