Eve Online > NoobGarten

Brutor Pirate

<< < (4/7) > >>

ArchenTheGreat:

--- Cytat: NeX w Października 29, 2007, 08:48:33 ---  Tak na serio, to za celność broni odpowiadają takie parametry jak tracking twojej broni (należy to rozumieć jako szybkość śledzenia celu przez broń. Gdy jest za mała, to nie trafiasz bo cel ucieka).  Oraz parametr "Scan resolution" twojego statku, czyli dokładność celowania, która jest porównywana z "Signature radius" Przeciwnika (im wróg ma wiekszą sygnaturę na radarze tym skuteczniej go trafiasz).

--- Koniec cytatu ---

Źle. Scan resolution odpowiada za szybkość namierzania celu. Za trafienia odpowiada signature radius celu i signature resolution Twoich dział. Do tego dochodzi oczywiście tracking.

Nie sugeruj się wyglądem dział na statku podczas orbitowania. Fizyka w EVE jest trochę oszukana i mimo, że Twoje działa wyglądają na nieruchome gdy okrążasz cel to jednak tracking jest liczony tak samo dla Ciebie jak i celu.

Jeśli zamierzasz używać dział włącz sobie na overview kolumnę angular velocity. Jest to względna prędkość kątowa celu wyrażona w radianach na sekundę czyli tak samo jak tracking dział. Jeśli ta wartość jest mniejsza niż tracking dział to powinineneś trafiać cel bez problemu.

NeX:
Racja. Źle wpisałem scan res statku zamiast sig res broni.

SpookyPl:
Czy da sie podglądnąc kto jakie ma tarcze za pomoca skanera?

Fedajkin:
Nie.

Voulture:
Znaczy w jakim sensie? Uzywając ship scannera powinieneś dostać liste używanych pzrez niego modułów, ale nie używałem nigdy i nie wiem jak to dokładnie działą :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej