Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[BOB] taktyki, legendy, mity
MightyBaz:
ostatnio BOB zdobyl nowa stacje IAC stracil 2 systemy w jeden dzien...
dlaczego tak sie dzieje, ze BOB w sumie bierze co chce...bo sa silni - nie, bo sa zgrani - nie, bo sa liczni - nie..., bo sa boagaci - nie....
bo wiekszosc alliancow ma w dupie polityke globalna i jest pasywna. Nie ma w tej chwili nikogo, kto prowadzi aktywna wojne przeciwko BOB. W sumie kazdy alliance , w tym Koalicja czeka na kazdy ruch BOBa, nie slyszalem o jakies ofensywie w kilku miejscach na raz...
co sadzicie na ten temat?
Hastrabull:
to temat do korporacji i aliansow. moze ktos przeniesc? nie mam tu admina
Edit:
Proszę, zmieniłem tez temat na bardziej pasujący. Erm.
- V.
Venzon 2003:
marudzisz baz
bobowi wcale nie idzie tak dobrze a odnosi jakies sukcesy bo ma ze soba mc
Ellaine:
Raczej wydawało mi się, że Ragoonsi, IAC, AAA napierają. To w ciągu może ostatniego tygodnia ta strona straciła dużo capitali i lekko na tym straciła impet. Na północy ludzie którzy nic nie mają z BoBem też napirerają. Ostatnio się czyta raczej o BoBa problemach z morale i nowoczesną taktyką niż na odwrót. Ale oczywiście BoBa jeszcze nie zbito z piedestału najsilniejszego sojuszu galaktyki i trudno się spodziewać że jak coś zaczęło przeciw nim wychodzić, to już dalej pójdzie gładko.
W skrócie, BoB ma kłopoty od kiedy BPO T2 przestały być wiecznotrwałym niezbywalnym źródłem rzeki pieniędzy i przewagi militarnej (w postaci np łatwego dostępu do Vagi)
Hastrabull:
jak ja to widze:
polnoc pada. strona boba traci na kazdym kroku. jeszcze tydzien, dwa i nie bedzie tu nikogo zwiazanego na plus z bobem. To i tak byl sztuczny twor wiec w sumie sie nie dziwie.
poludnie sie trzyma i powoli odbija. bob troszke sie wzial w garsc, przegrupowal, okreslil cele i teraz je realizuje z pomoca MC'a, FIXa, Mpire teraz i kilku mniejszych. ze strategicznego punktu widzenia to bardzo dobry ruch. A ze goonsi sie zblizaja, owszem, zblizaja sie ale z drugiej strony sa coraz dalej od domu a to oznacza mnie wiecej tyle co dla boba. coraz trudniejsza logistyke.
Co sie teraz stanie moim zdaniem (Tak na dluzsza mete)?
1. polnoc znowu sie znapuje (jedynie moze dzienne roamy tri, ale to tez sie niedlugo skonczy. Polnoc musi byc znapowana, oni tak lubia
2. Poludnie, tutaj front ustali sie gdzies pomiedzy stain a feyth. Z jednej strony goonsi i ich petsy, z drugiej bob i ich petsy i beda sie tak pykac az ktoras strona sie nie znudzi :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej