Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[TRI] Ofensywa przeciwko -Y-

<< < (6/37) > >>

Voulture:
Dostosuj sie do regulaminu. Nick z gry + korporacja + sojusz w podpis lub wyjaśniająca sygnaturka / wpisz dane w profil. Tyle od moda.

~~

Teraz od gracza. Twój argument tłumaczący wasz atak na YW z nudów, jest, bądźmy szczerzy, zwyczajnie idiotyczny. Atakujecie, bo macie za mało celów? Ale wiecie, że jak, mniej lub bardziej hipotetycznie, na miejscu YW wylądują wasze kolejne petsy, to będziecie po te hosty latać jeszcze dalej? Nie wiem jak to wtedy zniesiecie, mam nadzieję, że uda się wytrzymać; na szczęście Razor I Morsuh Mihi są blisko.

Oh zapomniałem...

Przecież wy macie podpisane z RZR i MM tzw NIP'y, które mają za zadania, o iroino, umożliwić wam spokojne latania roamami i bezstresowe pvp. Cóż, wprawdzie jakiekolwiek pakty przeczą waszej całkowitej neutralności, ale myślę, że znajdzie się i tu jakiś argument. Przy okazji, tak się też złożyło, że gdy TRI nie może czegoś zaatakować (tu piję akurat do BKG i V7-) to, choć nigdy nie proszą przecież o pomoc, dziwnym trafem, nagle zawierane są jednodniowe napy i do waszych gangów dołączają inne sojusze.

Kuriozum, prawda?

Wy to macie jednak pecha, zawsze gdy chcecie zrobić duże pvp to się ktoś do was dołącza, że na końcu macie, choć oczywiście nie blobujecie, wiele większą flotę niż przeciwnicy. Mówię oczywiście o przewadze w sniper bs'ach / capitalach / t2 supporcie. Ot, dowód, że nie warto mieć znajomych, przez nich oskarżają was awet o bloby...

Tyle odnośnie waszej neutralności i braku celów. Oczywiście traktujcie cały tekst "z przymrużeniem oka", specjalnie pisałem w taki a nie inny sposób :)

~~

Zdecydowanie zgadzam się więc z Roninkiem.

Edit:
Zapomniałem dodać, szanuję was za waszą skuteczność, chyba brakowało na północy sojuszu nastawione tylko i wyłącznie pvp. Moge nie akceptować waszej taktyki i dyplomacji, ale nie mam zamiaru tutaj pisać kłamstw i bzdur. Wy też więc tego nie róbcie.

Ronin:
Podsumowujac, wg mnie mimo iz bardzo nie lubie chwalenia sie tri wszystkim, a takze dobijaja mnie wasze wytlumaczenia oficjalne takie jak to Devy (to albo moze byc niedoinformowanie wewnetrzne albo specjalna propaganda na zewnatrz :P ), uwazam je za dobry aliance. Walczy brudno ale skutecznie, a wasz high command jest naprawde dobry w tym co robi.

Asmodeus:

--- Cytat: Voulture w Październik 07, 2007, 18:50:22 ---Dostosuj sie do regulaminu. Nick z gry + korporacja + sojusz w podpis lub wyjaśniająca sygnaturka / wpisz dane w profil. Tyle od moda.

--- Koniec cytatu ---

jusz

--- Cytuj ---Teraz od gracza. Twój argument tłumaczący wasz atak na YW z nudów, jest, bądźmy szczerzy, zwyczajnie idiotyczny. Atakujecie, bo macie za mało celów? Ale wiecie, że jak, mniej lub bardziej hipotetycznie, na miejscu YW wylądują wasze kolejne petsy, to będziecie po te hosty latać jeszcze dalej? Nie wiem jak to wtedy zniesiecie, mam nadzieję, że uda się wytrzymać; na szczęście Razor I Morsuh Mihi są blisko.

--- Koniec cytatu ---

W stacjach petsow mozna dokowac bez problemu. Do RZR jest dosyc daleko (20 jumpow? nie pamietam dokladnie), do MM calkiem blisko - dlatego najczesciej u MM latamy.

--- Cytuj ---Przecież wy macie podpisane z RZR i MM tzw NIP'y, które mają za zadania, o iroino, umożliwić wam spokojne latania roamami i bezstresowe pvp. Cóż, wprawdzie jakiekolwiek pakty przeczą waszej całkowitej neutralności, ale myślę, że znajdzie się i tu jakiś argument. Przy okazji, tak się też złożyło, że gdy TRI nie może czegoś zaatakować (tu piję akurat do BKG i V7-) to, choć nigdy nie proszą przecież o pomoc, dziwnym trafem, nagle zawierane są jednodniowe napy i do waszych gangów dołączają inne sojusze.

--- Koniec cytatu ---

Nie mam pojecia co to jest NIP (poza nr id pod.). Bezstresowo nie przelatujemy przez teren MM - jesli jest sie nieostroznym zrzucaja ci na glowe mothershipy. Nie wiem jak V7 (bylem wtedy w innym corpie) ale BKG bylo upierdliwym pomyslem RZR. Strzelanie w POSy znudzilo nam sie dosyc szybko i nastepnego dnia wrocilismy do siebie.

--- Cytuj ---Wy to macie jednak pecha, zawsze gdy chcecie zrobić duże pvp to się ktoś do was dołącza, że na końcu macie, choć oczywiście nie blobujecie, wiele większą flotę niż przeciwnicy. Mówię oczywiście o przewadze w sniper bs'ach / capitalach / t2 supporcie. Ot, dowód, że nie warto mieć znajomych, przez nich oskarżają was awet o bloby...

--- Koniec cytatu ---

Uh. Placzesz ze nie uzywamy t1 supportu? Jest taka fajna zasada: "t2 ship / t2 fitted bs or just leave alliance". Do tej pory t1 pojawia sie sporadycznie (i zazwyczaj w postaci tier2 BC).

Co do znajomych: Mostly Harmless maja pewien nieuregulowany dlug wobec YouWhat. Kazdy na polnocy powinien wiedziec o co chodzi.

--- Cytuj ---Zapomniałem dodać, szanuję was za waszą skuteczność, chyba brakowało na północy sojuszu nastawione tylko i wyłącznie pvp. Moge nie akceptować waszej taktyki i dyplomacji, ale nie mam zamiaru tutaj pisać kłamstw i bzdur. Wy też więc tego nie róbcie.

--- Koniec cytatu ---

Dolaczylem do TRI (de facto zostalem zaproszony) tylko po to aby postrzelac a nie bawic sie w pos warfare/dyplomacje. Tego mialem wystarczajaco przez poprzednie 1,5-2 lata gry.

Chociaz jedno nadal uwazam za zabawne - ze wiekszosc ludzi sadzi, ze mamy jakis pakt z RZR/MM. Jest jeden fakt: sporo ludzi nie lubi was bardziej niz RZR/MM. I dlatego jestescie "primary".

Anyways pewnie odpowiem jutro... ide spac...

Voulture:
1. NIP to pojęcia na które natknałem sie w jakimś temacie gdzies na forum eve. Założony pzrez niezwykle pomysłową osobą opisywał nowy pomysł na pakty NIP - no invasion pact. Kolejne kilkanaśćie postów należały do osób które twerdziły, że takie pakty istnieją od dawna. Między innymi pare osób z tri coś pisało, że mają takie od dawna z RZR i MM. Wszyscy sprawiali wrażenie jakby nazwa NIP była dla nich oczywista, zasugerowąłem się więc.

2.
--- Cytuj ---Chociaz jedno nadal uwazam za zabawne - ze wiekszosc ludzi sadzi, ze mamy jakis pakt z RZR/MM.
--- Koniec cytatu ---
Bo macie. To pewnie dlatego. Dla mnie tez to jest zabawne.

3. Co do supprtu i blobów. Zarzuciłem Ci kłamstwo, ty stwierdziłeś że płaczę. Ok, przekonałes mnie.

~~

Do flamerwaru się kilkanaście ostatnich odpowiedzi nie nadaje, do tematu w sumie raczej pośrednio. Przenieśc gdzieś?

poconick2:

--- Cytat: Deva Blackfire w Październik 07, 2007, 19:26:01 ---Co do znajomych: Mostly Harmless maja pewien nieuregulowany dlug wobec YouWhat. Kazdy na polnocy powinien wiedziec o co chodzi.

--- Koniec cytatu ---

Tak się zastanawiałem o jaki dług chodzi, ale wymyśliłem już ;)

Wszelkie argumenty kto jak walczy, taktyka, sypmatie, żale są o dupę rozbić bo na KB i tak wychodzi kto, co i jak. A na razie TRI > YW. Killboard prawdę ci powie a nie 'profesorzy' od PvP.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej