Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[TRI] Ofensywa przeciwko -Y-
Hastrabull:
jakos nie zauwazylem placzu od strony BUFU ani sam nie plakalem.
moze jestem za glupi, wiec wskaz mi prosze palcem, gdzie BUFU placze.
albo jeszcze inaczej. zdefiniuj placz BUFU?
Dormio:
--- Cytat: DarkCrov w Październik 25, 2007, 15:29:20 ---Dormio nie chce ja Ci tu flejma robić ani jakiś jazd osobistych pod Ciebie urządzać.
Obudz się do końca i przeczytaj jeszcze raz co napisałem ze zrozumieniem.
Nie zamierzam się bawić w przeklejanie tekstu i analizowaniu wszystkich wypowiedzi jeszcze raz.
Ja stwierdziłem fakt i na tym skończe. BUFiaki pojmą w czym rzecz a jak nie to też ich problem.
Zacietrzewiłeś się na obrone przed jakimś wyimaginowanym atakiem ktury Ciebie nie dotyczył :)
Daj se siana bo żyły lubią pękać ;)
--- Koniec cytatu ---
Miło, że dbasz o moje zdrowie, ale chyba właśnie moja osoba jako jedna z niewielu może być najmniej posądzaną o trzymanie strony BUFU (BUFU, GBT i parę innych korpów wiedzą doskonale dlaczego). Bronię ich wypowiedzi, bo uważam za nieuzasadnione stwierdzenia kierowane pod ich adresem.
Ja również stwierdzam fakt i też na tym skończę, a co - skoro Tobie wolno stwierdzić fakt, to mnie również. :P
PS
Pomimo takiego, a nie innego znaczenia nick'a nie muszę się budzić ;) ;D
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Dormio w Październik 25, 2007, 15:06:44 ---Dla przypomnienienia co poniektórym historycznie sytuacja wygląda w skrócie tak:
--- Koniec cytatu ---
Siejesz propagandę. Historia wyglądała tak:
-3. TRI operujące w Venal postanawia zająć stację w YA0
-2. Po jakimś tygodniu Aftermath i Vigilance Infinitas poddają się zostawiając nas z paroma więcej stacjami.
-1. FS wprowadza się na północ z hasłem "welcome you northern monkies".
0. FS dostaje łomot od TRI i wraca skąd przyszło żeby połączyć się z Ion Core
1. FS wprowadza się na północ w sąsiedztwo TRI
2. FS dogaduje się ze Spartą i wprowadza do Branch
3. TRI "wypowiada" wojnę Sparcie dowiaduje się, że Sparta buduje MSa więc postanawia zaatakować POSa licząc na dobrą walkę, niestety okazuje się, że Sparta skrzyknęła do pomocy tylu ludzi, że atak byłby samobójstwem, TRI prosi o pomoc alianse ze starej północy. Sparta dogaduje się z FS i przechodzi do FS
4. Ze względu na smacktalk ze strony FS TRI kontunuuje natarcie na powiększony FS w Deklein, sprowadza "kolegów" do ataku na Branch MM/Razor widząc co się święci atakują Branch. MM/Razor dostali informacje, że Branch nas nie interesuje, i że nie będziemy prowadzić tam akcji. Widać stwierdzili, że to dobry moment aby uszczknąć coś dla siebie.
4,5 W międzyczasie odwdzięczamy się starej północy pomagając w oblężeniu BKG
5. TRI zajmuje kolejne systemy w Deklein (dawne tereny Sparty), w czasie gdy FS broni Branch
6. FS oddaje Branch jako region nie do obronienia przeciwko przeważającym siłom, a przy rozciągniętych liniach zaopatrzenia przebiegających w poprzek terenu TRI
7. FS dogaduje się z -Y- w kwestii połączenia.
8. TRI "wypowiada" wojnę -Y- i błyskawicznie zajmuje tereny pod jurysdykcją dawnego FS (Fade)
9. Ofensywa TRI rozbija się o XZH, a na forach pojawiają się pogłoski o "dogadywaniu" dowództw
9.5 szczury (na czele z Krall Amarrem) uciekają z tonącego okrętu i liczebność YW gwałtownie maleje
10. "Przypadkiem" nowe sojusze włączają się do walki przeciwko -Y- i "przypadkiem" mają dodatni standing do TRI Stara północ mając swoje porachunki z YW postanawia skorzystać z okazji i dokopać leżącemu.
11. Przełamanie obrony XZH, przez TRI
12. XXX
Wybieganie w przyszlosc nie jest wskazane, no chyba ze jestes potomkiem nostradamusa?
Venzon 2003:
YW nie jest naszym ally od kiedy odeszli ludzie z ktorymi tutaj przyszlismy
Nie robi nas co sie stanie z YW
ATM korzystamy z okazji, zeby strzelac do tri i ich petow
Jesli ktos flejm w tym temacie traktuje powaznie to ma problem :)
Dormio:
--- Cytat: ArchenTheGreat w Październik 25, 2007, 15:59:23 ---Siejesz propagandę. Historia wyglądała tak:
--- Koniec cytatu ---
No i właśnie to jest to co nas różni... Ty napisałeś, że sieję propagandę gdzie nigdzie praktycznie nie podałem powodów dla których coś miało miejsce, a Ty starasz się uzasadnić fakty. Uwierz mi - Ci co chcą to sobie poczytają tu i tam by się dowiedzieć DLACZEGO coś miało miejsce (np. "wypowiedzenie" wojny Sparcie przez TRI). Do celów chronologicznych podawanie, że z Waszej strony powodem ataku było odkrycie, że Sparta buduje MSa to już jest PROPAGANDA, a nie przedstawianie suchych faktów. Chcesz suche fakty to ten fragment chronologii powinien mieć mniej więcej taki wygląd:
[ciach]
2. FS dogaduje się ze Spartą i wprowadza do Branch
3. TRI odkrywa MSa w budowie w stoczni Sparty
4. TRI "wypowiada" wojnę Sparcie.
[ciach]
Możemy dyskutować nad tym co powinno być, na którym miejscu (IMHO zaatakowaliście Spartę w momencie gdy duża część ich PVP odeszła z sojuszu) i wówczas po prostu będziemy sobie podawać argumenty i dyskutować (tak to jest właśnie to miejsce kiedy można uzasadnić dlaczego kogoś się zaatakowało). Uzasadnianie czegoś w spisie chronologicznym JEST po prostu nie na miejscu. Poprawisz ?
Dzięki za dopisanie historii sprzed połączenia FS z ION, które nastąpiło na południu, o czym już jednak nie napisałeś. Jak również i o tym, że w tym czasie FS dysponowało kilkoma, co najmniej stacjami na wspomnianym południu.
Może masz ochotę napisać co TRI robiło jeszcze wcześniej, skoro aż tak bardzo chcesz sięgać w przeszłość ?
PS I
Tak wiem, sam popełniłem błąd niepotrzebnie rozbudowując pkt.6, który powinien wyglądać tak:
6. FS podejmuje decyzję o wycofaniu ze Stain i zawiera tygodniowy NAP z agresorami
PS II
Wbrew obiegowej opinii w okresie, o którym mówimy polityka pomiędzy sojuszami była wielowymiarowa. Niemniej jednak jeśli TRI utrzymuje, że nie współpracowało z nikim w tym okresie, to i ja mogę równie dobrze powiedzieć, że FS podbiło Spartę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej