Eve Online > NoobGarten
Kłopot ze skillem
[CBIRR] Soobocz:
Siemka ja też nie mogę "robić" skill. Niektóre mam tylko dostępne. Np. Spaceship Command mam tylko 3 z 5. Czy to jest normalne? Będę miał jak wykupie grę? Też zacząłem grać niedawno.
Dormio:
--- Cytat: Soobocz w Listopada 02, 2007, 12:30:26 ---Siemka ja też nie mogę "robić" skill. Niektóre mam tylko dostępne. Np. Spaceship Command mam tylko 3 z 5. Czy to jest normalne? Będę miał jak wykupie grę? Też zacząłem grać niedawno.
--- Koniec cytatu ---
Większość skillbooków dokupujesz (market). W grze oficjalnie jest dostępne około 350, a wszystkich znajduje się bazie około 370. W zależności od sposobu tworzenia postaci masz od kilku do kilkunastu skillbooków wyuczonych (na różnym poziomie) po opuszczeniu szkoły (w momencie rozpoczęcia gry). Pozostałe musisz sukcesywnie zdobywać, albo skupując za ISK/LP albo w ramach nagrody za wykonane misje (tylko NPCowe "szkoły").
Na skille można wydać naprawdę dużo kasy, rekordzista ma skille warte 23mld ISK, w większości jednak gracze nie przekraczają 2mld ISK w skillach.
Przy okazji pamiętaj, że części skilli nie da się wyuczyć na koncie trialowym, ale one mają to wyraźnie zaznaczone w opisie.
[CBIRR] Soobocz:
Właśnie nie wiem. Mam konto trialowe na razie. Tak jak pisałem wcześniej nie mogę robić skill nie tylko tego co pisałem wcześniej ale i też innych. Podam przykład:
Drones 0 of 1 skills 0 points
Electronics 0 of 1 skills 0 points
Gunnery 2 of 9 skills 1665 points
itd.
Mam nadzieje, że jak wykupie triala to nie będę miał ograniczeń. Bo to są właśnie ograniczenia nie?? (mam nadzieje)
Pozd
Dormio:
--- Cytat: Soobocz w Listopada 02, 2007, 16:01:51 ---Drones 0 of 1 skills 0 points
Electronics 0 of 1 skills 0 points
--- Koniec cytatu ---
Podejrzewam, że mówisz o grupach skilli, których jako całość oczywiście nie da się skillować.
Przykładowo w Drones masz do wyboru 18 skilli. Wszystkie jednak musisz zakupić osobno na markecie, oczywiście poza tymi, które otrzymałeś przy tworzeniu postaci (zapewne masz już skill Drones). Przykładem innego skilla w grupie może być Drone Interfacing.
Z tego co przedstawiłeś wynika, że w samej grupie Gunnery masz 9 skilli w sumie, w tym 2 wyćwiczone na jakimś tam poziomie (na pewno te 2 możesz skillować, prawdopodobnie są to skill Gunnery i dodatkowo jakieś small działka - rasowe oczywiście).
ivil:
--- Cytat: Soobocz w Listopada 02, 2007, 16:01:51 ---Drones 0 of 1 skills 0 points
--- Koniec cytatu ---
to oznacza ze masz 0 skilli z 1 mozliwych do trenowania przy obecnie spelnionych prereq. i masz lacznie 0 skill pointow
--- Cytat: Soobocz w Listopada 02, 2007, 16:01:51 ---
--- Koniec cytatu ---
to oznacza ze masz 2 skile z 9 mozliwych do trenowania przy obecnie spelnionych prereq. i masz lacznie 1665 skill pointow
jesli w senttings ustawisz sobie "only show my current skills" to wyswietli ci tylko skille ktore posiadasz i mozesz trenowac, jesli chcesz trenowac nowe to musisz je kupic w markecie.
ograniczenia dotycza takich skilli jak np Caldari/Amarr/Gallente/Minmatar Industrial, Capital Ships, Battlecruisers, Battleships itp. jest to wyraznie zaznaczone w opisie
Nawigacja
Idź do wersji pełnej