Eve Online > NoobGarten
Witam Was:) i prosze o lekko podpowiedz:)
black_force:
Bardzo wciagnale mnie EVE:) Teraz mecze Tutoriale w grze:) Wiec nie bede Was zameczal pytaniami, na kotre uzyskam odpowiedz On line.
Kiedy skoncze triala zamierzac kupic abonament i zaczac grac od poczatku. Wybralem droge Bounty Huntera. Chce byc straznikiem szlaku i bronic gornikow i innych przed piratami. Oczywiscie mam nadzieje, ze dolacze sie do kogos, kto doceni moja prace^^
Prosze o pomoc w wyborze rasy i skilli, ktore powinienem wybrac, aby byc skutecznym Hunterem. Czytalem poradniki, sa bardzo ciekawe, tyle, ze nie dokonca rozumiem jak dany skill wplynie na moje zdolnosci wojenne i przetrwanie w branzy lowcy glow.
I czy moge calkowicie zrezygnowac z gornictwa i jakie aspekty zdobywania funduszy oprocz tych z polowan, powinienem wziasc pod uwage i czy musze?
Pozdrawiam
Hastrabull:
Rasa... no coz. moim skromnym zdaniem gallente jest najlepsze :)
aby byc skutecznym hunterem wybierz wszystko to co zwiazane z PVP, czyli bron, statki, energia, pancerz, oslony. mozesz sobie darowac przemysl, wydobycie, research.
skille bezposrednio wplywaja na twoje statsy. na przyklad skill do broni powoduje ze po pierwsze mozesz jej uzywac, po drugie wraz ze wzrostem leveli, wzrasta twoja efektywnosc w uzywaniu tej broni (uszkodzenia, namierzanie, fall off itp).
Odnosnie branzy lowcy glow... moze ja sie nie znam, ale jakos nie slyszalem, zeby jakas istniala :) istnieja corpy, ktore walcza z pirackimi korpami w low sec'u. mozesz sprobowac sie do nich dolaczyc :)
Mozesz calkowicie zrezygnowac z gornictwa, choc na poczatku jest to najlepszy sposob, zeby troche podwyzszyc wielkosc portfela.
bardzo dobrym rozwiazaniem sa tez misje. lapanie ratow w high sec'u jest calkowicie nieoplacalne, wiec daruj to sobie :)
Ellaine:
Polowanie na piratów jako takie niestety nie jest zbyt realne w klasycznej postaci.
Choćby dlatego, że system nagród za głowę łatwo oszukać.
Choćby dlatego, że rachunek strat i zysków zwykle karze ofiarom darować sobie zemstę i przenieść biznes w bezpieczniejsze miejsce.
Choćby dlatego, że piraci zwykle wiedzą o niebo więcej o walce niż ich ofiary a przy tym mają doświadczenie i warunki do łatwego ukrycia się przed odwetem.
Możesz za to zapisać się do sojuszu żyjącego w niebezpiecznej przestrzeni i jako wojak szeregowy razem z całymi podobnymi tobie flotami chronić przed piratami swoich terenów i swoich górników. I przed wrogami. Większość zwyczajnie broni swych terytoriów przed wszystkim co się rusza, czy to pirat czy to górnik - każdy bowiem może być wrogiem lub szpiegiem. Nieliczne sojusze, np CVA, na swoich terenach wprowadzają coś w rodzaju prawa i porządku dla wszystkich i pozwalają żyć neutralnym ludkom, strzelając przy tym do piratów i napadaków. To byłoby chyba najbliższe Twemu ideałowi.
Możesz też zostać najemnikiem i bronić niewinnych przed złymi kiedy ci niewinni wskażą cel i dadzą kasę. Acz praworządność celu i pracodawcy zwykle się nie liczy, a jedynie sumki na kontrakcie.
black_force:
Hmm, a nawigacja? Powinienem ja szkolic?
Ellaine:
Na poczatku powiniennes szkolic okolo 50 roznych skilli :)
W tym nawigacje :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej