Eve Online > Patche i dodatki

Ambulation - Łażenie po stacjach

<< < (3/13) > >>

Ellaine:
Nic nie wiadomo o bandwidth oprocz luznych domyslow.
Jest natomiast prawie pewne ze bedzie nowy, lepszy interfejs sterowania dronkami. Szykuje sie tez koncentracja ognia i poziomy agresji.

Sytuacja na features and ideas forum jest taka;

1.Ludzie masowo wala pomyslami. Niektorzy

2.Niektore pomysly sa podchwytywane przez spolecznosc jako piekne i madre, lub sa kontrowersyjne lub autor przyprawia je trolowaniem i powstaja dlugie glugie watki. CCP zwykle je totalnie ignoruje.

3.Goscie z CCP regularnie to czytaja ale sie prawie nie odzywaja, potrafia przez rok nic nie powiedziec w dlugim watku w ktorym setki graczy pisze "tak tak, zrobcie to koniecznie, chcemy chcemy!" a potrafia odpowiedzec na jakies pierdulki, czasem smieszne, czasem zupelnie z czapy (moje ulubiony watek z udzialem devow to 'in ambulation, can we get special gestures and emotes involviong avatars taking clothes off?')

4.z opoznieniem od 3 miesiecy do 3 lat, niektore pomysly z game development sa implementowane, zwykle w formie dalekiej od konkretnych wizji graczy i trzetworzonej przez burze mozgow u nich, w firmie. Bardzo zadko w dev blogu jest bezposrednie odniesienie do forum, wyjatkiem sa np khanidzkie statki.

Dormio:
Z LP store się jednak udało. Nie wiem czy pomysł był oryginalnie autorstwa Sheepa, ale ja w każdym razie od niego o nim pierwszy raz usłyszałem.
Nawet jeśli zmienią pomysł lub go przetworzą, to zsumowanie pewnych "ficzerów" może ich natchnąć i pod pewnym kątem może się okazać, że w rzeczywistości zyskamy to co chcemy (przynajmniej w jakiejś części).

OT
To może pognębmy temat bandwidith ? Jak na razie skalowanie w wydaniu CCP jest mocno liniowe, a dronki są tu miłym urozmaiceniem (dmg - liniowy, objętośc - nieliniowa), bandwidith - również mógłby być nieliniowy, liniowy prowadziłby do paradoksów typu - kończy się możliwość kontroli (5 dronek), a zostało od cholery przepustowości.
Bo nie sądzę, że CCP zgodzi się na to by Dominix latał w otoczeniu 20 light dronek (zakładając górny limit = 5 heavy).

Ellaine:
Jest tu. Widac na nim wiecej niz na starych wywiadach o ambulation :)

http://www.tentonhammer.com/node/15713

tempx6:
Ciekawe..ciekawe. Oczywiście na pierwszy plan padły pytania  typowe dla rodzaju ludzkiego "Czy można by tam kogoś rozjebać?" :laugh: Biedny Pan Olafsson.. w prawdzie podśmiechuje się pod nosem jak o tym opowiada lecz pewnie domyśla się co trzeba by zrobić, żeby kaska płyneła. Może w pierwszym rzucie będą to przytułki miłości, ja jednak nie wróżę wiecznego spokoju. 2:26, nie bardzo go rozumiem w tym momencie heheh:)

MKoll:
Czyli będzie to kolejny ficzer odciągający ludzi od latania. No i w Jita każda stacja musi mieć kilka poziomów przystosowanych do hodowli bydła, a następnie wyłożonych marmurem jeśli wszyscy mają się pomieścić :P.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej