Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[C0ven] Co się dzieje na południu?

<< < (77/120) > >>

misao:
kb mowi 41 do 8. nasze straty zawieraja 2x vage flychatchera 2 megasy munin drake stikletto

Dormio:

--- Cytat: DaBlades w Stycznia 18, 2008, 09:39:55 ---mała miała by kłopoty z przyjęciem 27M damage  :buck2:

--- Koniec cytatu ---
A duża z deczka więcej  ;D
shield capacity: 40 000 000

Ale już sprawa wyjaśniona jak widać...

--- Cytat: Mona X w Stycznia 18, 2008, 09:49:47 ---   Amarr Control Tower Medium

--- Koniec cytatu ---

Ajrunia:
Ghe Ghe. Wczoraj odkrylem, ze najmodniejszym i usprawiedliwiajacym WSZYSTKIE dziwne sytuacje w EVE, zaraz po slowie LAG jest slowo BLOB. Nie wazne o sie dzieje i nei wazne jakie sa sily, przeciwnik zawsza, ale to zawsze powie ze stosujesz blob. To troche jak miliony polakow, tlumaczace sie, ze robia bledy ortograficzne w internecie bo sa dyslektykami. Ja pierdziele, 15MLN dyslektykwo w Polsce?!?! JA robie bledy bo nieuk jestem i tyle.
Roam gang 12x10?? BLOB.Potyczka na bramie 3x2?? BLOB!! Lecisz na pasek a tam  3x Sanscha Tyrat. Co to jest? tak, zgadza sie, to BLOB!!

Wpadlem na to wczoraj po takiej akcji:

Wczoraj malym roam gangiem udalo nam sie zlapac na moonnie chimere. Bylo nas jakies 9 osob w samych leciutkich shipach. PRzy Chimerze byl Dominix, wiec spadl szybciutko. Potem zlapalismy Chimere i czekalismy na lecace z kazdej strony posilki. Po paru minutach Na moona wskoczylo kilka statkow w tym 2 lotniskowce. Odwarpowalismy tracac jednego dictora.

Zaraz po tym na localu pojawil sie tekst w stylu:
Mass: Probowaliscie zblobowac Chimere.
cOven: Na 9 osob w papierowych statkach wyslaliscie 2 lotniskowce i twiedzice ze zrobilismy bloba?

Rozumieceie o co chodzi? Niedlugo jak bedzie 1vs1 i jak jedna ze stron wypusci dronki to bedzie znczylo ze blobuje.
Ludzie leczcie sie. 180x60 to jest blob. 100x20 to jest blob, ale nie kuzwa kazda potyczka/bitwa/pojedynek!!

Voulture:
Bloby nie istnieja, sa tyylko ludzie ktorzy maja pzrewage. ;>
Kazdy uzywa takich sil jakich moze, jak mu sie uda zabic duzo statkow wroga bez strat, nawet pieciokrotnie wiekszymi silami, to jest to sukces a nie blob. Mnie tam uzywanie tak duzych sil, jakich mozna nie jest niczym zlym. Zle jest mowienie przy wygraniu walki 100vs20, ze sie nie mialo przewagi.

I jesli juz jestesmy tacy porzadni to SE stracili w tej walce dodatkowe 2 statki: tempesta i riftera.

Ellaine:
No tak bo w tym przypadku blob to taki szyk :) Mozna leciec np w prostokacie albo w szescianie (niekt tego nie robi bo nie ma to sensu i jest trudne i zmudne). Mozna podzielic tacklerow, support, sniperow i za pomoca oddzielnych squad commanderow rozstawic ich grupami w roznych pozycjach taktycznych. A jak masa (nawet mala masa) statkow leci w jednej nieregularnej kuleczce, to ta kuleczka to wlasnie blob :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej