Eve Online > NoobGarten
kilka pytan od frontierowca
ddarko:
czołem,
powiem tyle - w space simy to gralem tylko we frontiera i ffe i po prostu uwielbiam te gry ale wczoraj przeszedlem tutoriala do eve i jest pod wrazeniem! ta gra przypomina mi troche dzielo pana brabena. Mam kilka troche nietypowych pytan i bede wdzieczny jesli ktos zechce je przeczytac i odpowiedziec.
1. Czy walka w eve ogranicza sie tylko do ustawienia celu, wyboru broni i sterowania predkoscia ? zauwazylem ze dzialko laserowe samo strzela do celu a statek sluzy jedynie do tego by utrzymac dystans z wrogiem. Nie ma mozliwosci takiego klasycznego trybu walki czyli widok z kokpitu i dzialka strzelajace na wprost ? :) no dobra zartuje, ale naprawde walka w tutorialu wydala mi sie nudna...
2. czy mozna ladowac na planetach (chodzi mi o to czy na planetach sa zalozone bazy, stacje w ktorych mozna sie zaopatrywac)
3. czy jest łatka spolszczajaca eve ?
4. Czy mozna stawiac wlasne fabryki, jesli tak to na jaka skale ?
I na koniec, niech ktos mi dobitnie pokaze wielkosc tej gry i napisze mozliwie najwiecej roznych sposob na zarabianie pieniedzy
Xarthias:
Ad 1. Eve nie jest symulatorem sensu stricte. Nie ma zręcznościowego strzelania do wroga na szczęście. Ale nie jest aż tak do bólu prosta jak to się w tutorialu wydaje :) Polecam przejrzenie tracking guide i missile guide to trochę naświetli ci sposób walki :)
Ad 2. Jeszcze nie :)
Ad 3. Też jeszcze nie :)
Ad 4. Tak, od malutkich POSów (Player Owned Structure) do Outpostów (stacje). Do tego część stacji w 0.0 można zdobywać (conquerable stations).
Zarabianie: handel (od tradegoods do spekulacji cenami modułów czy statków), górnictwo, produkcja, eksploracja, inwencje, polowanie na piratów npc, bounty hunting, piracenie, robienie misji kurierskich (zarówno dla npców jaki i graczy), robienie kompleksów, robienie misji cosmos, robienie misji typu kill, szlifowanie i kopiowanie bpo (i research w ogóle)... Plus miksy wymienionych... Plus pewnie jeszcze parę rzeczy, które przegapiłem :)
I na koniec polecam searcha :P
Szczutek:
1. Mniej wiecej - ale czasem jest to az za duzo rzeczy naraz ;)
2. Narazie jeszcze nie mozna ladowac, nie ma baz na planetach, ale jest to w planach.
3. Nie ma.
4. Mozna stawiac wlasne fabryki na orbitach ksiezycow... sa dostepne jako jedne z opcji rozbudowy POSa, mozna ich stawiac tysiace, jezeli o taka skale Ci chodzi.
Mozna handlowac rzeczami odkupionymi od innych graczy, rzeczami kupionymi od NPCow, zbudowanymi przez siebie, mozna zarabiac na zabijaniu NPCow, zabijaniu innych graczy i sprzedawaniu tego co z nich wypada, mozna kopac rudy z asteroidow, mozna stawiac POSy na orbitach ksiezycow... wydobywac dzieki temu mineraly ukryte w takim ksiezycu, mozna... GRAJ!!! ;)
Szczutek:
o Xart:) myslalem, ze nikt nie chce mu odpowiedziec;)
Xarthias:
Heh, ostatnio nie mam czasu siedzieć 24/7 na forum :2funny:
Stąd poślizg :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej