Eve Online > NoobGarten
Nowo przybyly szuka pomocy
Ellaine:
Load balancing dziala prawidlowo, tylko jest ograniczony do 1 komputera na system, co przy stackless pythonie nie wystarcza.
mark24:
Michieru - gralem juz w gangach, tobie radze sprobowac innego mmo by zobaczyc jak dopracowany moze byc aspekt walki grupowej.
ten balans, a raczej brak balansu, bo trudno system nozyce - papier - kamien nazwac balansem tez mi srednio lezy. Chcialbym, zeby wynik starcia zalezal od mojej wiedzy o mechanice gry, skilli (tych wyuczonych ingame czyli SP) oraz umiejetnosci (in real), a nie od tego jakich rakiet i membran uzywam ja i przeciwnik. Na szczescie to moim zdaniem psuje tylko zabawe w 1 vs 1.
Ezachiel:
--- Cytat: mark24 w Kwietnia 14, 2007, 10:51:00 ---Michieru - gralem juz w gangach, tobie radze sprobowac innego mmo by zobaczyc jak dopracowany moze byc aspekt walki grupowej.
ten balans, a raczej brak balansu, bo trudno system nozyce - papier - kamien nazwac balansem tez mi srednio lezy. Chcialbym, zeby wynik starcia zalezal od mojej wiedzy o mechanice gry, skilli (tych wyuczonych ingame czyli SP) oraz umiejetnosci (in real), a nie od tego jakich rakiet i membran uzywam ja i przeciwnik. Na szczescie to moim zdaniem psuje tylko zabawe w 1 vs 1.
--- Koniec cytatu ---
O cześć, wieczny malkontent i maruda zawitał w koncu i do EVE jak widzę, co tam Panie ciekawego ?
W EVE przy walce gank v gank nie decyduja skille tylko uzyte statki/fit [ t2 dzialka itp, czyli dps geenreralnie i dopal do dps z t2 statkow ] i sprawnosc FC [ fleet command ] ktory podaje cele oraz szybkosc i precyzja wykonywanych polecen FC czyli lag/no lag itp.
Duelek to sobie mozesz robic we fregacie z umownym fitem, i wtedy wygra lepiej wyskilowana postac, lub ktos kto ma wiekszy tank / dps ...
Walka w EVE ma niewiele wspolnego ze skill point lub lvl postaci w przypadku gdzie sa walki gank v gank ... sorry ale taka prawda, to nie WoW czy SWG, gdzie majac alpha class mozna zabic przeciwnika bo masz alpha class, nie ma praktycznie alpha class statkow i fitow [ sa takie o lepszych dps lub tank, ale nie ma uber wyjebanego zestawu bo na kazdy zestaw znajdzie sie anty zestaw ] ale jak to sie mowi kiedy wrogów kupa i Herkules dupa ;D
Michieru:
--- Cytat: mark24 w Kwietnia 14, 2007, 10:51:00 ---Michieru - gralem juz w gangach, tobie radze sprobowac innego mmo by zobaczyc jak dopracowany moze byc aspekt walki grupowej.
--- Koniec cytatu ---
Gralem w kilka innych mmo, tak dopracowanego systemu walki grupowej nie mial zaden z nich. Owszem, sam system pvp byl duzo lepiej przemyslany w takich L2 czy UO, ale nie walka w grupach, poza tym to zupelnie rozne typy gier.
--- Cytat: mark24 w Kwietnia 14, 2007, 10:51:00 ---ten balans, a raczej brak balansu, bo trudno system nozyce - papier - kamien nazwac balansem tez mi srednio lezy. Chcialbym, zeby wynik starcia zalezal od mojej wiedzy o mechanice gry, skilli (tych wyuczonych ingame czyli SP) oraz umiejetnosci (in real), a nie od tego jakich rakiet i membran uzywam ja i przeciwnik. Na szczescie to moim zdaniem psuje tylko zabawe w 1 vs 1.
--- Koniec cytatu ---
Fitowanie statkow to tez umiejetnosc wymagajaca wprawy. I uwierz mi, nie jest to jedyny wyznacznik przegranej czy wygranej. Roznymi statkami latasz na zupelnie rozne sposoby. Walczysz na rozne odleglosci, uzywasz modulow w rozny sposob. W jednych sposobem na przezycie jest skuteczny capacitor management, w innych transversal, w jeszcze innych logiczne uzycie EW, itd, itp, mozna by tak wymieniac i wymieniac. Wiele jest statkow ktore wymagaja wiecej zmyslu taktycznego niz lock i F1-F8. Nie zakladaj wiec, po kilku dniach gry, ze wiesz wiecej o wszystkich mmo niz ludzie, ktorzy graja w Eve naprawde dlugo, badz (jak ja na przyklad) maja dosc bogate doswiadczenie w roznych mmo na rynku. Cos musi ludzi przy Eve trzymac od 2003 roku, prawda?
Rhovana:
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem w jakich gangach i z kim latałeś ale z tego co piszesz wnioskuje że nic nie wiesz a jeśli rozbudowanym aspektem innych gier ma być bufer i max specjalka we flame sword to ja wole pozostać przy tak cienkim jak eve.
--- Cytuj --- ten balans, a raczej brak balansu, bo trudno system nozyce - papier - kamien nazwac balansem tez mi srednio lezy.
--- Koniec cytatu ---
marcoos miał na myśli to że nigdy nie wiesz kim jest przeciwnik, zawsze ryzykujesz. Jak usłysze ze to jest gorsze od pełnej płytówki dla rycka, w której biega 3/4 graczy to sie chyba przewróce.
--- Cytuj --- Chcialbym, zeby wynik starcia zalezal od mojej wiedzy o mechanice gry, skilli (tych wyuczonych ingame czyli SP) oraz umiejetnosci (in real)
--- Koniec cytatu ---
Jak najbardziej zależy
--- Cytuj ---a nie od tego jakich rakiet i membran uzywam ja i przeciwnik.
--- Koniec cytatu ---
no ten punkt jakby troche przeczy poprzedniemu....
Nie wiem w ile moo grałeś ale ja też kilka mam w pamięci. jedna rzecz którą moge powiedzieć to całe pvp w w innych grach śmierdziało bo... nie traciłeś praktycznie nic cennego. Wiec co to jest za pvp bez ryzyka. W EvE ryzykuje zawsze ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej