Eve Online > NoobGarten
Caldari bezużyteczni?
Goomich:
--- Cytat: Michieru w Marca 21, 2007, 08:06:04 ---Jesli lubisz pvp, w ktorym statki uciekaja przed twoimi rakietami lub odwarpowuja zanim te dosiegna celu - Caldari jest wlasnie dla ciebie! O0
--- Koniec cytatu ---
Rokh i cykasz Galarente i ich biedronki z 200+ kilometrów. >:D
Gregorius:
Ja gram Caldari - mój wybór był raczej dla klimatu (RPG)... i uważam tak jak Baz - to, jaka rasa jest dobra - zależy od gracza.
Inna sprawa jest taka, że Caldari mają dobre shipy do wsparcia - czyli sprawdzają się niesamowicie w gangu.
roofi:
--- Cytat: Gregorius w Marca 21, 2007, 08:25:54 ---Ja gram Caldari - mój wybór był raczej dla klimatu (RPG)... i uważam tak jak Baz - to, jaka rasa jest dobra - zależy od gracza.
Inna sprawa jest taka, że Caldari mają dobre shipy do wsparcia - czyli sprawdzają się niesamowicie w gangu.
--- Koniec cytatu ---
Greg, jakie to caldaryjskie shipy tak niesamowicie sprawdzają się w gangu ?
- tylko jeden rodzaj EW, bardzo zawodny i tylko teoretycznie kontrolowany
- rakiety-marny dmg na close range, na long bezużyteczne (na close porównywałem nighthowka vs sleipnir/astarte)
- rokh z bonusem do zasięgu, może strzelać na ponad 200km fajnie ale co z tego ? - nic
we fleet batle i tak będzie w tym samym miejscu gdzie reszta gangu, jeśli ktoś używałby t1 ammo to może nieco mocniejsze załadować-wszystko
- statki praktycznie bez dronebaya -w porównaniu z pozostałymi rasami
- statki toczą się a nie latają - wolne ścierwa
- solo pvp w caldari ? :uglystupid2:
+ crow
+ raven do pve, nighthowk też się nadaje
podsumowując jeśli zaczynasz to zacznij jakąkolwiek inną rasą, teoretycznie wybór caldari nie zmusza cię do latania tylko ich statkami ale rok skilowania na jedną rasę to wciąż mało więc zanim wyskilujesz kolejną jak już sam stwierdzisz że caldari jest do dupy minie sporo czasu
powodzenia :buck2:
Ellaine:
Dzieki bonusowi do zasiegu, Rokhem mozna walczyc we flocie snajperskiej o pol roku skillowania wczesniej niz czymkolwiek innym. Bo mozna walic z T1 sensownie. A pozniej mozna sobie zrobic skille na Megasa i dalej sie ma SP w railach T2, a Rokh pozostaje jako super fajny statek gorniczy :)
Ronin:
NIc dodac nic ujac rooofi dokladnie podsumowal rase caldari. Pisze to z punktu widzenia polrocznego latania pvp i rocznego latania pve ta rasa. Caldari uber ales do PVE reszta beznadziejna. A do pvp:
matar>gallente>amarr >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> caldari imo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej