Eve Online > NoobGarten

[How To] GTC za ISK-i

<< < (6/15) > >>

zlloty:

--- Cytat: Avat w Sierpnia 29, 2008, 13:12:08 ---A czy konto trialowe można przedłużyć ISKami czy najpierw trzeba kupić Time Code'a za "prawdziwe" pieniądze?

--- Koniec cytatu ---

UWAGA! Należy to zrobić W OKRESIE AKTYWNOŚCI konta. Jeśli miną dwa tygodnie i konto będzie w stanie "expired", wówczas tylko TC za real cash (sprawdzone empirycznie).

NeX:
  Jeśli postać, która jest na koncie ma ISKi w wymaganej ilości, to przedłużysz bezproblemowo, bo akceptacja płatności przebiega na stronie secure EO do której masz zawsze dostęp na hasło. Zwyczajnie się logujesz i masz widoczną zamówioną ofertę dla konkretnej postaci do akceptacji. Potwierdzasz i dostajesz TC za określoną w transakcji kwotę ISK.

Co prawda nie masz jak się logować na kanał TRADE aby pohandlować, więc albo kupisz od kogoś sprzedającgo na stronach EO, albo zrobisz trial konto do wyszukania oferty na czacie TRADE.

Prawie dwa lata w ten sposób płaciłem, w tym aktywowałem kilka kont, które nigdy nie widziały karty kredytowej.

zlloty:
No właśnie nie do końca. U mnie było tak:

1. Pierwszy raz przedłużałem ważność konta mainowego. Bazarek, oferta, dane dot. subskcrypcji na eve-online.com, przyjąłem ofertę, bajka.
2. Konto alta - włączyłem skilla, który kończył się parę dni po okresie trial. Przelałem kasę z maina i ponowiłem procedurę z punktu pierwszego. Bazarek, oferta i.. nic. w danych dot subskrypcji na eve-online.com nie było magicznego linka do akceptacji transakcji. Próbowałem kilkukrotnie, przez kilka dni. Sprzedawcy pewnie mnie ostro skleli. Pisałem petycję, odpisali, że mają jakiś problem, ale w końcu powinno działać. Dalej nic.
3. W końcu kupiłem TC za USD i zrobiłem eksperyment - wystawiłem na sprzedaż z maina na alta. I linka ni cholery nie było. Szukałem, kombinowałem i nic.
4. Aktywowałem konto alta za pomocą zakupionego TC. Otwieram eve-maila a tam wszystkie złożone mi oferty (w sumie z dziesięć).
Do tej pory nie wiem, co było nie tak, ale teraz to w sumie i tak bez znaczenia, jako że ghost training wyłączyli. No chyba, że ktoś chce sobie odpoczynek od eve zrobić.

Do sprawdzenia.

litestep:
Od kilku miesięcy widać na kanałach "Polish" lub "Centrala Noobs" ludzi którzy rozważają lub zakupili tak zwane "doładowanie" z Allegro  :uglystupid2:.
Krótko mówiąc  - nie ma czegoś takiego jak doładowanie. To co się dzieje gdy zakupicie coś takiego to zwykła sprzedaż isków a następnie wykorzystanie standardowego mechanizmu GTC za ISK. Normalne kody GTC chodzą po około 90 zł za 60 dni, "doładowania" za 60zł.
Z punktu widzenia CCP i EULA nie ma różnicy pomiędzy kupowaniem "doładowania"  a kupowaniem ISKów od chińskich farmerów - więc skoro już chcecie łamać EULA i ryzykować bana (względnie rzadko przy pierwszym przyłapaniu) i usunięcie z waszego konta w grze wszystkich ISKów które dostaliście w czasie "doładowania" (pewne) ( a jako że tych ISKów już nie macie to skończycie na minusie, co dość utrudnia grę - nie możecie _nic_ sprzedać ani kupić, ani wziąć większości misji bo wymagają kaucji.) to już lepiej kupujcie bezpośrednio iski, przynajmniej macie lepszy przelicznik i nie macie żadnych złudzeń.
 :ban:

malroy:
http://www.allegro.pl/item465537990_eve_online_kod_60_dni.html ---> ja kupiłem ok, tak?

a teraz, tak btw,  pytanie, koles pisze na stronie tej aukcji, że można kod sprzedać za ISK w grze. I to jest legalne? Jeżeli nie możemy kupowac ISK za real cash, to też nie powinniśmy sprzedawać za ISK zakupionych za real cash kodów. Am i right?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej