Eve Online > NoobGarten
Kilka pytań Desert Rata
Desert Rat:
Chciałem podzielić się z wami moim jednym dziwnym wrażeniem z gry - mianowicie po przejściu tutoriala na pierwszej misji miałem mały problem w walce i w trakcie walki warpnąłemsię do jakiejś tam bazy w systemie - stąd wysnułem wniosek że w ten sposób zawsze i każdy może uciec przerywając bitwę - trochę to głupie.
Ale poza tym grea super ciąłem do 5:40 rano!!! nie miałem tak od conajmniej 2 lat.
Nie wiem tylko w jaki statek zainwestować jak możecie dać jakieś sugestie bo latam jeszcze tym który dostałem na początku.(myślałem o mining frigate - mam tylko 250k isków ale iskam i iskam).Czy można w statku odblokować jakoś sloty na broń??
Xarthias:
No bo można. O ile zdążysz (fregaty się szybko zbierają do warpa) i o ile nikt Ci scrambla nie założy - czyli blokady napędu.
I nie, nie można "odblokować" slotów. Każdy statek ma ich określoną ilość i musi to mu wystarczyc. :)
Aeon Horax:
Jak chcesz kopac to na start rzeczywiscie siakas fregate nie koniecznie szybka ale z wiekszym cargo. A rookieshipa od razu reprocesuj :) (zapomnialem ze sie nie da :(, ale mozesz go wywalic, nadaje sie tylko do... hmmm, nie, do niczego sie nie nadaje :P )
Co do slotów to nie można ich odblokowac.
I podłącz sie do polish kanał ingame, tam dostaniesz odpowiedz na wiekszosc tego typu pytan.
Goomich:
--- Cytat: Desert Rat w Lutego 14, 2007, 23:19:27 ---Czy ktos moze mi dac chociaz rade jaka rasa zaczac i o jakim profilu, jakie wybrac skille przez te 14 dni aby byc wzglednie dobrym minerem - kretem
kopaczem :D??
--- Koniec cytatu ---
Caldari Achura.
Daj 2 punkty do Inteligencji, dwa do percepcji i jeden do Willpower.
Ancestry - Stargazers
Karriera - Industry
Specjalizacja - Prospector
Z czymś takim, to jedynie musisz podskilować Caldari Frigate na 3-4 level, kupić Bantama i możesz "poszaleć".
Następny krok, to Caldari Cruiser (najlepiej na level4) i kopanie w Ospreyu. Jak wykupisz konto, to możesz wyskilować sobie Caldari Industrial, kupic Badgera i kopać "do puszki". To znaczy zamiast latać z pełnym cargo we fregacie/kruzie do stacji, to klikasz na rudzie, dajesz Jettison i pojawi ci się obok statku kontener. Przez godzinę kopiesz i wrzucasz rudę do niego, a potem lecisz do stacji po Badgera i zwozisz cały urobek za jednym zamachem (może dwoma). Znacznie bardziej efektywne, ale ktoś może podeciec i cie okraść. Nigdy przenigdy nie atakuj go. Puszka rudy nigdy nie będzie warta tyle, żeby ryzykować dla niej statek (który nie nadaje się przecież do walki).
Jeśli dalej na poważnie będzie cię interesować kopanie, to skiluj Astrogeology oraz Mining Barge i kup Retrievera (Prokurer, najmniejsza barka nie nadaje się do niczego (poza budowaniem z niej Skiffów).
Ellaine:
Nie jakas, tylko kazda rasa ma fregate tier 2 z bonusem do koparek, kosztujaca kolo 30k, sluzaca wlasnie dla kopaczy poczatkowych :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej