Eve Online > Patche i dodatki
Eve: Revelations
Xarthias:
Ja stawiam, że po tygodniu przestanie się nieoczekiwanie serwer sypać...
A samo patchowanie pewnie przedłuży się o jakieś 4-5h
Voulture:
A ja mysle ze nie :D
CCP chyba zrozumialo, ze to ludzi denerwuje, jak napisza dt 2h a po 8 serwer przestaje padac i wstawac w kolko (a tylko pada na kolejne 8 :P), przynajmniej takie wrazenie odnioslem po Dragonie. Mysle, ze prewencyjnie powiedza po prostu godzin 16 a wszyscy i tak sie beda cieszyc, ze wstalo po 10 ;]
future:
--- Cytat: Voulture w Listopad 23, 2006, 21:32:11 ---A ja mysle ze nie :D
CCP chyba zrozumialo, ze to ludzi denerwuje, jak napisza dt 2h a po 8 serwer przestaje padac i wstawac w kolko (a tylko pada na kolejne 8 :P), przynajmniej takie wrazenie odnioslem po Dragonie. Mysle, ze prewencyjnie powiedza po prostu godzin 16 a wszyscy i tak sie beda cieszyc, ze wstalo po 10 ;]
--- Koniec cytatu ---
He he he... Nowa strategia postępowania z klientami, cały sztab osób mślał nad tym pewnie z pół roku, konsultowano to z naukowcami z całego świata itp. itd. A w końcu wpadła na to pani Gienia sprzątaczka... ;)
Jak narazie się ciesze że robię jeszcze learningi więc mam skille po 6 dni, mam nadzieję że jeden wystarczy...
Ellaine:
To jest naturalne w projektach informatycznych i zapewne nie tylko. Nie przewiduje sie problemow, bo gdyby sie je przewidzialo, to by sie je rozwiazalo wczesniej. W efekcie programista w ktorym optymizm guruje nad doswiadczeniem (nie mowie ze ludzie w CCP sa niedoswiadczeni - chyba poprostu sa bardzo optymistyczni) mowi "to tylko podmiana paru linijek, zrobie to w pol godziny" - a potem przez 6 godzin latania nieprzewidzianych konsekwencji tej malej zmiany, wszyscy (klienci, szefostwo) sie wkurzaja.
Ale z drugiej strony programista pesymistyczny czesto tez nie ma lekko. Kiedy mowie "zrobie to w ciagu 6 godzin" (w tym 5.5 to rezerwa na sytuacje kryzysowe, poprawki i testy) to zaraz jest "ale to tylko pare linijek, to mozna zrobic w 15 minut!".
Czyli zapewne szefostwo pozwolilo im podawac terminy zamiast budowac nastroj wdrazania razeczy na wyscigi "co? wrzucenie nowych, skompilowanych, gotowych aplikacji serwerowych na serwery zajmie wam 2 dni? To przeciez tylko copy, przeciagam ikonke i jest!"
Xarthias:
Kolejny artykuł z serii: http://mmorpg.com/gamelist.cfm/setview/features/gameID/14/loadFeature/107/page/1/from/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej