Eve Online > NoobGarten

4 d?ugie pytania :)

(1/3) > >>

Kooboo:
Pyta? kilka n00bka ?wirka :P

- Kupi?em sobie Caldari Condora, troch? polata?em, pow?óczy?em si? w poszukiwaniu jaki? zno?nych piratów na mój niski poziom (w sektorach 0.9-0.8 ), nikogo nie znalaz?em, polecia?em do 0.6, na szcz??cie losowo i troch? panicznie wybrany bookmark i warp mnie uratowa? :P .
W ka?dym razie, z powodu braku piratów i przyp?ywu gotówki, zrobi?em podej?cie nr 2 do miningu (pierwsze wra?enie by?o okropne - nuuuda). Kupi?em Bantham'a, troch? wydoby?em Viscous Peroxco?tam :P (zarobi?em naprawd? nie?le, troch? mi przesz?o na mining :D )... i mam problem - mam teraz 3 statki - w trzech ró?nych miejscach. Jak je, ?e tak powiem, zebra? do kupy, ?eby nie by?y porozrzucane po ca?ym ?wiecie?
- Jak skuteczniej szuka? piratów i to takich, którzy nie b?d? lata? od razu dwójkami, trójkami i wali? po 5 rakiet na raz oraz artyleri? pok?adow? dwoma salwami moj? tarcz? redukowa? do zera :) .
- We wszystkich poradnikach jest opisane jak utraci? sec status i jakie s? tego konsekwencje. A jak go zyska?? Albo zreperowa? chocia? :) .
- I jeszcze pytanie odno?nie lootowania. Kiedy wiadomo, ?e cel który ostrzeliwuj? i ja i kto? inny, b?dzie mój? Czy decyduje tu kto pierwszy strzeli?, kto zada? wi?cej obra?e?, a mo?e kto wykona? strza? który zniszczy? cel? Czy mo?e jeszcze jako? inaczej. Bo mam wra?enie, ?e zosta? mi zninjowany par? razy mój cel (nie puszka z lootem, jeszcze jak ?y? mój przeciwnik).

edit:
jeszcze jedno mi si? przypomnia?o :P . Czy jak robicie zakupy jakie?, np. wyrzutnia rakiet, rakiety, amunicja, jakie? dzia?o, jaki? modu?, to te? potem musicie lata? po ca?ej galaktyce czy te? mo?e jest na to jaki? sposób i tylko ja latam jak kot z p?cherzem :P (zamiast np polowa?, co mi si? w tej grze podoba :) )

Aeon Horax:
Odp od innego noobka :P

Co do shipow caladari to nic nie wiem.

--- Cytuj ---(w sektorach 0.9-0.8 ), nikogo nie znalaz?em, polecia?em do 0.6, na szcz??cie losowo i troch? panicznie wybrany bookmark i warp mnie uratowa? Razz
--- Koniec cytatu ---

Piratow mozesz znalezc dopiero od sec 0.7 w dol.

--- Cytuj ---w trzech ró?nych miejscach. Jak je, ?e tak powiem, zebra? do kupy, ?eby nie by?y porozrzucane po ca?ym ?wiecie?
--- Koniec cytatu ---

Najlepiej uzyc rookieship lub shuttle, kupujesz takie tanie cacko lecisz do miejsca gdzie zostawiles, podmieniasz i zapominasz o rookieshipie albo go sprzedajesz jak sie da albo reprocess i z bani.
Ale radze poczekac z tym bo jak w koncu wybierzesz korpa to i tak sie bedziesz przeprowadzal, a przeprowadzka to pain in the ass.

--- Cytuj ---I jeszcze pytanie odno?nie lootowania. Kiedy wiadomo, ?e cel który ostrzeliwuj? i ja i kto? inny, b?dzie mój? Czy decyduje tu kto pierwszy strzeli?, kto zada? wi?cej obra?e?, a mo?e kto wykona? strza? który zniszczy? cel? Czy mo?e jeszcze jako? inaczej. Bo mam wra?enie, ?e zosta? mi zninjowany par? razy mój cel (nie puszka z lootem, jeszcze jak ?y? mój przeciwnik).
--- Koniec cytatu ---

Prawo do lootu ma ten kto zadal ostateczny cios, z tego co sie orientuje, jesli latasz w gangu to gang...

Pozdrawiam

p.s. jak sie myle to prosze o korekte :)

Tomash Kovahlsky:
Na wiekszosc pytan odpowiedzi byly juz niejednokrotnie na Centrali, czyli opcja Search .... na prawde POLECAM!

Ale tak w skrocie:

1) "piraci" NPC wystepuja wszedzie... choc w Empire (czyli rejonie gdzie rozpoczyna sie gre) jest taka konkurencja, ze ciezko bedzie znalezc jakichkolwiek. Oczywiscie im nizszy SS systemu, tym "grozniejsze" NPC'e lataja... ale i wiecej sa warte (Bounty) i lepszy loot z nich wypada. Nie ma zadnej metody na znalezienie NPC poza uzywaniem skanera i/lub skakaniem na paski/planety (przy czym na planetach b.rzadko wystepuja).

2) Security Status odzyskujesz zestrzeliwujac NPC'e.

3) Jesli chodzi o NPCe to puszka jest tego kto strzelil jako ostatni (przynajmniej tak zawsze ja mialem), natomiast struktury w plex'ach jak pekaja, to puszki po nich sa tego kto zadal najwiecej obrazen.

4) Zakupy. To co kupujesz laduje w twoim prywatnym hangarze w stacji na ktorej przedmiot/statek byl Sprzedawany. Musisz po to tam poleciec. Mozesz tez komus zlecic, zeby Ci to cos przywiozl (Escrow/Courier Missions).

5) Przewoz statkow. Kupujesz szufle (Shuttle), lecisz po statek.  Przesiadasz sie w niego. Sprzedajesz/Reprocesujesz szufle. Wracasz statkiem "wlasciwym". Ew. jesli bedziesz juz umial latac haulerami, frachtowcami lub czyms rownie duzym (z duzym cargo bay), to bedziesz mogl spakowane statki przewozic.

Ellaine:
A wogole to kup sobie kestrela albo ew merlina jesli lubisz dzialka miast rakiet :)
A woole jesli uwazasz ze mining jest nudny, to sie nie znasz. Gornictwo jest super fajne i arcy ciekawe. Porownaj z misjami albo zabijanie ratow na paskach - to sa dopiero powalajaco nudne prace. Tymczasem gornictwo ma w sobie cos - organizacja konwojow, zabezpieczenia, transport, poszukiwanie zasobow, organizacja rafinerii, balansowanie inwestycji w koparki z ryzykiem na wykopkach.
Tylko dochod zniecheca, jak po godzinie kopania koncze z walletem tylko o 30 milionow grubszym, to mi sie odechciewa.

Raan Kern:
Ellaine znowu w formie :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej