Eve Online > NoobGarten

z BC na BS

(1/4) > >>

Remx:
WItam

mam takie dziwne spostrzezenie ale moze to przypadek albo tak musi byc.
Chodzi mi o cos takiego ze na BC uzywam Heavy mislle i damage zadaje srednio jakies 170 zdaza sie ze tez kolo 190 ale to wiadomo rezisty NPC sa rozne :)

Zakupilem sobie wczoraj BSa Scorpiona zamontowalem na nim 3x Heavy i 1x Torpede oczywiscie jako noob niewiedzialem nic o tym ze jest pole razenia :) i sie zdziwilem dla czego torpeda zamiast 500dg zadala zaledwie 50-70dmg dla frygat :(  ale juz wiem ze to dziala tylko na duze statki...
Ale co do heavy missle rowniez zadaja o polowe mniejsze dmg :( czy to wina statku ze takie obrazenia zadaje ? czy moze niechcacy akorat to byla wina rezistow przeciewnika ?

Dziekuje i pozdrawim

Xarthias:
Poczytaj opisy okr?tów i zobacz do czego maj? bonusy, a b?dziesz wiedzia? wszystko w tym temacie.

regis:
ja wiem ze to czasami boli zeby przeczytac tutoriala i porownac z tym co sie dzieje :P ale ok :P

..........................Explosion Radius.....Damage
Heavy Missile..........125m....................150HP
Torpedo..................400m.................... 450HP

Standardowo frygi maja 50m srednicy.

Uwaga, bedzie troche matematyki...

Heavy Missile   50/125 = 0.4 ... 40% dmg wchodzi... 150HP * 40% = 60HP

Torpeda    40/400 = 0.1 ... 10% dmg wchodzi ... 450HP * 10%  = 45HP

Do tego jeszcze trzeba dolozyc wspolczynnik predkosci danej frygi w stosunku do predkosci poruszania sie statku.

Np.
(1) Torpeda GONI ceptorka poruszajacego sie 3km/s, z wlaczonym mwd ceptora ma radius stodoly, dajej... sama torpeda leci jakies 2km/s akurat i akurat pod jakims tam (nieduzym) katem pacnela ceptorka, co sie dzieje... powinien dostac pelen dmg? w zyciu Torpa ma cos takiego jak explosion velocity = 250 m/s wiec  dmg to zrobi za gora 10HP.

(2) Ta sama torpeda, ten sam ceptor. tylko ze leca teraz na przeciwko siebie  ---> * <--- spotykaja sie jakby nie patrzec przy 0.0 speeda, ceptorek z mwd ma radius stodoly, dostanie pelen dmg (uwaga piloci ceptorow... nie leciec prosto na spamujacego misilami ravena/cerberusa/caracala)

(3) Torpeda bije w stojacego ceptora bez mwd. Czysta matematyka (25/400)*450hp = 28hp. kuniec.

Locutus:
Czy ludzie juz naprawde nie czytaja tutoriali ... ? widac ze tak

Blaster:
Wedlug mnie koledze chodzilo o to ze heavy missile wystrzelone z BC zadaja wiekszy dmg niz te wystrzelone z BSa a nie ze rózny kazdemu npc  8)
Zakladajac ze strzelal do tkich samych npc to faktycznie jest to dziwne bo BC nie ma bonusa do heawy rakiet  :?
Jedynym wytlumaczenie moze byc owa predkosc statku w którym sie jest o której pisal Acan  :?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej