Eve Online > NoobGarten
Rozdzielczosc?
Sir Falo:
No, to sprawdzi?em :) Jak fajnie wiedzie?, ?e jednak moja pami?? nie jest tak skopana :)
Tryby wielomonitorowe
ATI nie ma po prostu trypu "Horizontal span" - s? dwa urz?dzenia i tyle. Dlatego mnie kusi kupi? sobie NVIDIe jak?? fajn? :)
Goomich:
--- Cytat: "Sir Falo" ---
ATI nie ma po prostu trypu "Horizontal span"
--- Koniec cytatu ---
Nic dziwnego. W ATi Horizontal i Vertical Span s? po??czone w jednego ficzera: rozszerzony pulpit.
"Set independent resolutions and refresh rates on each monitor. You can unite monitors of different size, or flat panels and CRTs, into one desktop.
Open multiple documents in an application on each monitor by maximizing that application across multiple monitors, and maximizing child windows to single monitors."
http://www.ati.com/products/hydravision/features.html
Blaster:
--- Cytat: "Kamoris" ---Musze cie rozczarowac ale jest. ja gram na panoramie na rodzialce 1440x960. Evke sama sie dostosowala do rodzialek jakie obsluguje moj monitor i tylko te pokazuje. :P
--- Koniec cytatu ---
Na a moje ATI tylko rozciaga (deformuje) mi standardowy obraz do wielkosci ekranu jak wezme na fullscreen nie pokazujac wiecej szczegulów a jak wlacze tryb okienkowy to mam na srodku takie male okno o standardowej rozdzielczosci :?
Sir Falo:
--- Cytat: "Goomich" ---
--- Cytat: "Sir Falo" ---
ATI nie ma po prostu trypu "Horizontal span"
--- Koniec cytatu ---
Nic dziwnego. W ATi Horizontal i Vertical Span s? po??czone w jednego ficzera: rozszerzony pulpit.
"Set independent resolutions and refresh rates on each monitor. You can unite monitors of different size, or flat panels and CRTs, into one desktop.
Open multiple documents in an application on each monitor by maximizing that application across multiple monitors, and maximizing child windows to single monitors."
http://www.ati.com/products/hydravision/features.html
--- Koniec cytatu ---
No i racja, tylko to w praktyce jest jak dwie karty osobne. Na NVIDIA jak masz 2x1280x1024 to mo?esz z tego zrobi? 2560x1024 i w ten sam sposób przyjmie to EVE jako taka rozdzielczo??, ale jednego monitora. Na ATI jak masz 2x1280x1024 to nie mo?esz mie? nic innego jak 2x1280x1024. I to jest ta ró?nica,ale karty NVIDIA te? ten tryb maj?.
Nie ma co z reszt? wi?cej chyba na ten temat prowadzi? dyskusji, bo chyba wszyscy si? wzajemie w tym temacie rozumiemy :)
--- Cytat: "blaster" ---Na a moje ATI tylko rozciaga (deformuje) mi standardowy obraz do wielkosci ekranu jak wezme na fullscreen nie pokazujac wiecej szczegulów a jak wlacze tryb okienkowy to mam na srodku takie male okno o standardowej rozdzielczosci
--- Koniec cytatu ---
A mo?? by co? pomog?o jakie? namieszanie w prefs.ini (czy jak si? to tam nazywa)? Albo wpisa? tam po prostu r?cznie rodzielczo?? - chyba si? da, ale nie daje g?owy.
WolfSimon:
Sprawdzi?em, fakt, daje to sporo miejsca ale w praktyce jednak nie ma to najmniejszego sensu, bo nasz statek zawsze jest na podziale monitorów i lipnie to wygl?da :) No chyba ?e komó? to nie przeszkadza i mo?e tak gra? :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej