Eve Online > Patche i dodatki

nowe modele

<< < (10/17) > >>

Dormio:

--- Cytat: Laira w Maj 29, 2007, 12:45:37 ---Chwila moment, ale jeśli jest ośrodkowy układ współrzednych zawieszony w warunkach idealnych przy braku jakichkolwiek sił działających na niego, to nie będzie różnicy w jakiej odległości umieścisz silnik od środka masy gdyż ani tej masie ani ciągowi silników nie przeciwdziałają żadne siły...

--- Koniec cytatu ---
Zacznijmy od tego, że warunki idealne istnieją jedynie na papierze. W jakiekolwiek przestrzeni znajdującej w naszym Wszchświecie na dowolny obiekt umieszczony w niej umieszczony działa szereg sił. Do najpoważniejszych z pewnością należy siła grawitacji.

--- Cytat: Mighty Baz w Maj 29, 2007, 14:17:55 ---
--- Cytat: korpusz w Maj 29, 2007, 13:53:33 ---ad 1
Zniszczy świat, bo bez tarcia będzie się rozpędzał do nieskończonej prędkości co w końcu zachwieje równowagą pól magnetycznych trzymających wszystko w kupie :P

--- Koniec cytatu ---
ad 1
hm...moze ten pret bedzie mial jednak jakies parametry, z nieskonczonym jest latwiej...niom ale:

--- Koniec cytatu ---
Nie ma nieskończonej prędkości, a w pytaniu było powiedziane wyraźnie o prędkości światła.
Co się będzie działo z prętem - to oczywiste, będzie podlegał efektom relatywistycznym, do jednego z nich będzie należało kumulowanie tym większej energii im bliżej prędkości światła się znadzie.

MightyBaz:
mozecie przyjac zalozenia jakie chcecie, nie chce was oraniczac...w koncu mowimy o fizyce teoretycznej

podpowiem wam ze niektorzy dobrze kombinuja O0

Fizyk:
Kilka spraw.

Co do prenta jego masa się zmieni ( wzrośnie i to tylko w układach według kturych się porusza ) długość się nie zmieni a zmieni się jego średnica wzdłuż wektora prędkości. Czekam na prezent, pozwól że ja go sobie wybiorę, chcę abyś nie odzywał się na tematy o kturych nie masz pojęcia lub przynajmniej czytał ze zrozumieniem i nie wkładał ludziom tekstów o tarciu próżni.

Druga sprawa cały czas mowa jest o tym że próżnia nie jest próżnią doskonałą tylko próznią na miarę naszego wszechświata więc ma gęstość. Nasz wszechświat wypełnia promieniowanie, materia i inne pierdułki i każda z tych pierdułek wpływa na jego gęstość w każdym cm^3. Co do planet to oto własnie chodziło Kal i chyba jasno było to w kilku postach napisane. Pamiętajcie że większość systemów w tym świecie jest dosyc stara ma w pełni uformowane układy planet, księżyców dlatego troszkę lat juz mają dlatego wciągneły to co było w pobliżu ich ( mam na myśli orbity bliskie ich orbitom, żeby nie było niedomówień ) a zachowa się jedynie o co ma w miarę stabilne orbity choć na przykładzie naszego układu widać że w większości będą to orbity bardzo zewnętrzne ( okalające wszystkie większe planety ). Wszystko to co będzie bliżej gwiazd jest cholernie niestabilne i wcześniej czy póżniej wpadnie na zbyt bliski kurs względem jakiejś planety.

mały p.s. cały czas mam na myśli nie gaz atomowy ale twory raczej wielkocząsteczkowe - pyły, jakieś proste cząstki itp
 2. jak bedzie wygladal shuttle w przestrzeni 4 wymiarowej? - to specjalne cwiczenie dla gejt camperow, ktorzy musza uciekac czasem do innego systemu

Tego to już nie rozumiem ale jestem tylko astrofizykiem więc przepraszam. Choodzi ci o to że będzie czerwnoy nie zielony?

Jeśli szip przelatuje przez planetę tzn. że w EVce jeszcze długa droga do latania po planetach i nic więcej, jakieś inne przestrzenie to następne bzdury. Co to wogule znaczy inna przestrzeń, może miałobyć inny wymiar co też jest śmieszne

Pozdrawiam

buhaha niekturzy dobrz kombinuję mimo twojej bezczelności dziękuję z auznanie

MightyBaz:

--- Cytat: Fizyk w Maj 29, 2007, 14:47:40 ---Kilka spraw.
chcę abyś nie odzywał się na tematy o kturych nie masz pojęcia lub przynajmniej czytał ze zrozumieniem i nie wkładał ludziom tekstów o tarciu próżni.
Tego to już nie rozumiem ale jestem tylko astrofizykiem więc przepraszam.
Jeśli szip przelatuje przez planetę tzn. że w EVce jeszcze długa droga do latania po planetach i nic więcej, jakieś inne przestrzenie to następne bzdury. Co to wogule znaczy inna przestrzeń, może miałobyć inny wymiar co też jest śmieszne
buhaha niekturzy dobrz kombinuję mimo twojej bezczelności dziękuję z auznanie

--- Koniec cytatu ---

sugerowalbym abys przeczytal jeszcze raz co napisales...a skad wiesz czym sie zajmuje?  :angel:

Fizyk:
I??

Takie życie Mighty, napisałem cos identyfikuję się z tym więc niedostrzegam być może błędu, popraw mnie jeśli się mylę. Wskaż przynajmniej gdzie co i jak, być może myślałem dobrze a źle napisałem i przez to namieszałem komuś w głowie ale fajnie byłoby wiedzieć co i jak.

Nie interesuje mnie kim jesteś co robisz i nie piszę o tym ( znowu brak umiejętności czytania ze zrozumieniem? ) ale zirytował mnie twój tekst o tym że ktoś tu tworzy tarcie próżni dla mnie osobiście taka teoria byłaby zaprzeczeniem mojego wykształcenia w zakresie szkoły podstawowej, więc nie lubię jak ktoś mi niesłusznie taki kretynizm przypisuje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej