Eve Online > NoobGarten

Handel i tylko handel

<< < (3/4) > >>

Ellaine:

--- Cytat: ireul ---.
--- Koniec cytatu ---
Moja kulpa.

--- Cytuj ---co do transport shipow:
okazuje sie ze uzywajac dobrych cargo expanderow, np 27.44%, amarski Impel ze swoimi 7 lowslotami bije wszystko (27.292 m) (dla porownania - Occator 26.771 m)
--- Koniec cytatu ---
Low sloty i extendery rzadza.
Jednak wozenie rzeczonych dobrych extenderow to nie moj poziom. Jesli lece transportem zamiast zwyklym Iteronkiem, to raczej dlatego ze;
1.chce mwd (to nie na temat)
2.chce zmniejszyc ryzyko zgonu bo mam cenny ladunek.

Tyle, ze tymczasem dla mnie cenny ladunek to 100-200 milionow. Jesli dodaje do ryzyka inwestycyjnego 60 milionow occatora, to juz mnie troche boli. Jakby mialo do tego dochodzic jeszcze 200 za extendery, to przestaje mi sie oplacac - transport zwiekszajac moje szanse przezycia w ewentualnym starciu o np 40%, zwieksza moje straty przy ewentualnym zgonie o 100%, czyli pupa, zla inwestycja.

Ale 7 low-slotow rzeczywiscie mila rzecza jest. Az sie moze wezme za amarr industrial ;)

Moze kiedys bede wozic cos obzrydliwie cennego :)

Ichneumon:
powiedz kiedy to wpadniemy na Quafo :P

Shiro Katsuya:
ha okazalo sie ze jednak nawet koles co chce handlowac musi nauczyc sie walczyc (misje .. : P ) niestety... w kazdym razie latam juz po galaktyce ostro i trzepie mamone:d

thx za pomoc

Ellaine:

--- Cytat: "Shiro Katsuya" ---ha okazalo sie ze jednak nawet koles co chce handlowac musi nauczyc sie walczyc (misje .. : P ) niestety...

--- Koniec cytatu ---

A po grzyba Ci te misje?
Standingiem mozesz poprawic koszt brokera, ale czy warto?

garghgor:
A ja si? w sumie zastanawiam co lepiej przy tworzeniu postaci:

Wi?cej skilli, ale na niskim poziomie, czy mniej ale na wy?szym poziomie od pocz?tku.

Probuj? stworzy? sobie posta? i ci?gle dylemat. W jednej karierze wybra?em Minmatar/naukowiec/Astrogeologia, czyli skille warte co najmniej milion, ale pocz?tkowa liczba pkt w skillach: ok. 6300.
Z drugiej strony Minnatar/Technik/specjalista od kopania z 13tys. Skill Pointów, ale jak tak podliczy?, to mo?e ze 100tys. bym wyda? na te skille.

W tej chwili ybra?em opcje I, co pozwala mi na tak naprawd? pe?n? swobod? w rozwoju postaci. Na pocz?tku nie ma za du?o kasy wi?c trzepi? te misje, a? mnie ju? mier?i od latania z paczkami po regionie.
To chyba jednak ciekawsze od kopania fregat?. O handlu na pocz?tku to chyba te? mo?na pomarzy?, bo z tak? ?adowni? to zyski niewielkie raczej.
A kas? trzeba spo?ytkowa? szybko na nowy sprz?t (dzia?a, os?ony, statek) wi?c nie ma za co ju? kupowa? nowych skilli.

Przez pierwsze 14 dni to chyba nie ma tak naprawd? znaczenia od czego si? zacznie, trzeba rozwija? skile po równo i powoli zacz?? jak?? specjalizacj?.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej