Eve Online > NoobGarten

Handel i tylko handel

(1/4) > >>

Shiro Katsuya:
Witajcie, jestem jak wida? nowy  :oops:  nie mialem jeszcze okazji gra? w EVE lecz po dotarciu na stronk? ju? wiem ?e gra? bede :D

Nigdy nie lubia?em gra? pierwszych skrzypiec w grach online i moim ulubionym zaj?ciem zawsze by? support. (czyli wspieranie walcz?cych)
W?tpie ?eby moje ??cze (?acze 256kb/s max 10 kb/s download starczy do grania przyzwoitego ?) i maszyna (gf 440 mx 256 ram i dosc stary dysk) pozwoli?y by w ogóle na powa?niejsze "akcje".

Za?ozy?em ten temat gdy? pragn? si? dowiedzie? JAK osi?gn?? swoje cele, pragn? handlowac, wydobywa?, zbiera?, wymienia?,montowa? i przewo?i? wszystko co ma warto?? (i to spor?).

Jak osi?gn?c ten cel ? Jak inwestowa? w skille by skutecznie si? rozwija? ? Jaka rasa by?a by najelpsz? do spe?niania owej funkcji ? (handlarza - rzemie?lnika - bogacza  :P  )  Jak? rol? pe?ni $$$ w EVE Online ?

eidt1: Jak? rol? w handlu odgrywaj? Korporacje ? Jakie wyposarzenie "prewencyjne" powinien posiada? statek handlowy by nie pa?? tak ?atwo ?upem ?  Czy da si? w tej grze awansowa? "wysoko" omijaj?c walki PvP ?

edit2: Jak traktuje si? soby spe?niaj?ce funkcje handlowe ? Jak ?atwe ?upy czy te? s? poszukiwani jako ?ród?a zarobku ?(dla korporacji lub ochroniarzy) Jak cz?sto dochodzi do incydentów polegaj?cych na "farmowaniu" handlarzy ?
Pozdrawiam Shiro

RIPsento:
Zacznij tutaj. Naprawd? warto przebi? si? przez to forum szczególnie przez tematy przyklejone. Jest tam mnóstwo przydatnych informacji. A pó?niej wolna wola w wyborze scie?ki. Powinno si? specjalizowa? ale ja tam wole robi? wszystkiego po troszku :)

http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp

--- Cytat: "Shiro Katsuya" ---eidt1: Jak? rol? w handlu odgrywaj? Korporacje ? Jakie wyposarzenie "prewencyjne" powinien posiada? statek handlowy by nie pa?? tak ?atwo ?upem ?  Czy da si? w tej grze awansowa? "wysoko" omijaj?c walki PvP ?

--- Koniec cytatu ---

Korporacje u?atwiaj? ?ycie skupiaj? graczy o podobnych zainteresowaniach. Nie musisz mie? na przyklad wszystkich skill bo kto? inny je mo?e mie?. Co do statku handlowego to daleka droga, ale s? to transport shipy, ca?kiem konkretne stateczki. Wydaje mi si?, ?e mo?na gra? omijaj?c waliki ale i tak ci? zdejm? pr?dzej czy pó?niej

--- Cytat: "Shiro Katsuya" ---
edit2: Jak traktuje si? soby spe?niaj?ce funkcje handlowe ? Jak ?atwe ?upy czy te? s? poszukiwani jako ?ród?a zarobku ?(dla korporacji lub ochroniarzy) Jak cz?sto dochodzi do incydentów polegaj?cych na "farmowaniu" handlarzy ?
Pozdrawiam Shiro
--- Koniec cytatu ---

Heh napewno ?atwe ?upy ale jak masz znajomych lub wy?ej wspomnianego transport shipa to ju? ci? ?atwo nie napadn?. Po drugie w sec. lvl >0.5 masz ochron?.

pc5:
Z s?abym sprz?tem nie powalczysz w PvP a NPCowa? te? trudno, taka jest prawda niestety. Proponuj? Ci zaj?cie si? produkcj?/handel/science poniewa? mo?na si? przy tym te? bawi? i wspomniane dziedziny ??cz? si?. Najlepiej wymie? komputer. Pr?dzej czy pó?niej ka?dy 'dorasta' do PvP chc?c czy nie chc?c. Gra jest nastawiona na interakcje z innymi graczami a odstrzelenie kogo? mo?e da? Ci du?o wi?cej radochy ni? siedzenie w stacji czy latanie industrialem.

Shiro Katsuya:
Zastanawia mnie jaki "biznes" jest najbardziej op?acalny ? przetwórczy ? wydobywczy ? jak skomponowa? skille by móc wyci?ga? najwieksze profity ? Co aktualnie jest w cenie ? Najwi?cej kasy robi sie na róznego typu misjach, polowaniach na graczy czy tez na handlu ?

Ellaine:
Pewnie ze Cie zdejma, raz drugi i piaty. Wazne jest jednak, zeby miec dobry bilans zyskow i strat.
Jak wysoko zachodzisz jest kwestia relacji miedzyludzkich, kasy i slawy.

Mozesz jako kupiec i przemyslowiec zarabiac tyle, zeby spokojnie zatrudnic sobie korporacje najemnikow tam, gdzie potrzebujesz by prawo piesci bylo po Twojej stronie. Zlbo mozesz poprostu miec PvPowych kolegow w korporacji, ktorzy Ci pomoga kogos zabic.
Mozesz tez dzialac na bezpiecznych obszarach, tu jednak trudniej o duze zyski. Mozesz rowniez zamiast brutalnej sily polegac na roznych technikach przemykania sie przez kosmos nie bedac zabitym mimo blokad :)

Poza tym w handlu i dystrybucji tez dzialasz PvP, bo kosisz konkurencje. Roznica z walka bezposrednia na rakiety i pociski jest jedynie taka, ze walka rynkowa jest bardzieju brutalna i bezwzgledna ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej