Eve Online > NoobGarten
Jump Clone
hallor:
Ze tak wtrace...
Samemu tez trzeba miec standa >=8 zdaje sie... Bo sa 2 rozne komunikaty - albo ze nie lubia cie albo twojej korporacji.
A teraz pytanie troche offtopic - czy stand corpa vs corpa jest liczony jako srednia standow czlonkow czy jakos inaczej?
H.
Aenyeweddien:
Ale za to jest inna mo?liwo?? instalujesz sobie jump klona w konkretnym miejscu i go przenosisz do innej stacji gdzie nie masz wymaganego standingu
partridge:
Taaa Gosia ma racje... ja tak wlasnie zrobilem w systemie gdzie mamy stacje Conquerable mamy Standing 10.0 tam jest Medical... robisz sobie Clona kosztuje chyba 100k ISK. Nastepnie przenosisz sie do Jump Clone... lecisz Klonem tam gdzie masz ochote zostawiasz go sobie po 24H od skoku mozesz spowrotem wrocic do orginalnego klona a tamten w miejscu gdzie go zostawiles.... i mozesz sobie do niego wrocic kiedy chcesz.
regis:
i nie wracajcie do klona jezeli jestescie w stacji w ktorej tego klona zostawiliscie.
LosBekoczoS:
Tak wiec zbadalem ( heh 5 losbekoczosow siedzi rozwalonych po galaktyce :) )
Cala opreracja wyglada tak :
- instalujemy klona na stacji korporacji do ktorej nasz wlasny corp ma +8.0 standing ( najlatwiej takie cos znalezc na stacjach graczy ( przyk?adowo stacja Trust gdzie jesli niepodpadlismy im mozemy za 50 mln wykupic jumpclones na miesiac (miesiac +8 standingu)))
- po instalnieciu lecimy sobie w miejsce gdzie chcielibysmy miec klona np amarr, i dajemy jump clona na stacje gdzie " posadzilismy " 1. W ten sposob mamy juz zainstalowanego klona w amarr ( pomimo ze niemamy +8 stand do danego corpa ). Po skoku instalujemy kolejnego i rozwozimy sie po galaktyce, az do skutku :)
Rzeczy sprawdzone :
- tak implanty zostaja w clonie do ktorego je zainstalujemy. Przed kazdym skokiem musimy wylaczyc trening zeby pozwolilo nam skoczyc.
Rzeczy niezbadane:
- slyszalem od ludzi ze to nie problem ale sprwdze nie dlugo, klony zainstalowane ( podobno ) nie maja okreslonej pojemnosci SP, maja taka sama jak nasz "glowny" klon, doktorego idziemy po smierci. Ten fakt sprawdze soon bo czeka mnie w najblizszych tygodniach upgrade clona wiec wam dopisze :)
Ps jesli ktos ma jeszcze jakies pytania proponuje lapac mnie in game :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej