Eve Online > NoobGarten
Jump Clone
partridge:
O to wlasnie chodzi.... mozesz miec nawet implanty +2 x4 w klonie a spowrotem wrocic do klona z implantami +5 x4. Zle rozumiesz pojecia Jump Clone tyczy sie tylko i wylacznie skakania pomiedzy klonami a kazdy z nich jest rownowazny... jedyna roznica to implanty zainstalowane w klonie... Np masz klona na implantach +4x4 czyli max skillowanie jezeli nie walczysz... w momencie kiedy masz ochote na PvP przesiadasz sie do klona (bez implantow) lub na przyklad z setem Snake +2 i masz bonus do atrybutow +2 + max z predkosc...
Drodo:
Jedna uwaga.
Dzisiaj testowa?em jump Clona i kiedy go zainstalowa?em w stacji i od razu chcia?em do niego skoczy? to nic si? nie sta?o. Poza tym, ?e clon zosta? zlikwidowany.
Czyli jak rozumiem w momencie przeskakiwania nie mo?na by? w stacji klona z którego przeskakujemy lub do ktorego przeskakujemy. czy tak?
Konrad:
o ile wiem to chyba w jednej stacji moze byc jeden jump clone - a sytuacje ktore mialy by doprowadzic co powstania 2giego sa nieporzadane ... chyba w tym byl problem
co do skakania do jump clona znajdujacego sie w tej samej stacji to tak bedzie komunikat o tym ze jump clone zostal zniszczony (chyba tak to szlo)
jamiro:
wyglada to tak:
trzeba odseparowac pojecia jumpclone od clone bo to robi zamieszanie
trzeba miec standing 8+ zeby zawrzec KONTRAKT na JC wiec jezeli weszlismy do corpa npc w tym celu i po stworzeniu go opuscimy to nadal mozemy go uzywac... mozna miec max 5 jumpclonow i wykonywac jeden skok raz na 24h
moze objasnie to na przykladzie
wstapilem do corpa NPC zeny stworzyc JC, w moim przypadku standing pozwalal na stworzenie kontraktu w caldari navy. Po wystapieniu ze swojego corpa wyladowalem w caldari provinsions bodajze, ale to bez znaczenia bo liczy sie wtedy tylko moj standing. Polecialem do sobaseki stworzyc kontrakt na JC. Moj JC zostal tam umieszczony a ja sobie polecialem gdzie indziej - powiedzmy do ours. W momencie kiedy chce sie przesiasc wylaczam skillowanie i w zakladce Jump Clones wybieram clona w sobaseki i naciskam 'clone jump' co sie dzieje... Jestem w Sobaseki a moje cialo stalo sie jumpclonem ktory zostal w ours -w tej chwili nie mam juz jumpclona w sobaseki tylko w ours, nie mam tez implantow... Lece sobie do rens i po 24 chce wrocic, znowu naciskam 'clone jump' i laduje w ours w moim ciele z implantami a w rens zostaje jumpclone. Nalezy pamietac ze clone i jumpclone to nie to samo, gdybym zostal spodowany w rens to wyladowalbym w w nonni bo tam mam wykupionego normalnego clona (mozna miec 5 jumpclonow ale tylko 1 clon przechowujacy skille) ale moje cialo z implantami zostalo w ours.. wicec tylko nacisnac jumpclone i mam swoje impy po stracie poda :)
trocje zawile ale ciezko to opisac :) trzeba tego doswiadczyc :P
redbart:
Ca?kiem proste i logiczne ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej