Eve Online > NoobGarten

Walki PvP

(1/9) > >>

KruszynaPL:
Witam
W?a?nie zacze?em 3 traiala w eve ;) tym razem z mocnym postanowieniem zostania w nim na d?u?ej :) przeczyta?em ca?ego noob garten i mam pytanie natury technicznej. Jak wygladaj? walki PvP. Chodzi mi o co? takiego, czy np. trzymacie sie na jak?? odleg?o??, sterujecie sami, czy to walka raczej na fittingi statków plus wyskillowanie postaci, bo ja manualna lama jestem i jak gram z NPCami w pocz?tkowych misjach to robie keep at range albo orbit i ile w dzia?kach mocy ;)

PS. ogl?da?em filmik z walk? wielkich flot dost?pny na eve-online.com pi?kna sprawa :) prawie jak w babylon5, czy bsg ;)

partridge:
Hmmmm Powiem szczerze duze walki flot wygladaja fajnie ale jest to malo kontrolowane i glownie idzie na Mase a nie technike... jezeli chodzi o mniejsze potyczki jest naprawde super... Takie np nas 3 ich 4-5 juz jest naprawde super pelna kontrola i taktyka a nie gank w ciagu 3 sekund bo strzeli jednoczesnie w Ciebie 30 statkow... Dystanse itd wszystko zalezy od tego co masz jakie uzbrojenie itd czy tankujesz czy zadajesz DMG, czy taklujesz czy jamujesz.... itd

KruszynaPL:
Czyli ogólnie keep distance odpowiednie do uzbrojenia statku i specjalno?ci w walce. Czyli moge za?o?y? ?e raczej nie ma czego? takiego ?e kto? tam sam kieruje statkiem ?eby wymanewrowa? ??

Raan Kern:
Oczywi?cie, ?e kieruje.

Nawet przy walkach z npc.
Taktyka - kliknij "Orbit at distance xxxx" sprawdza si? tylko w przypadku s?abszych od Ciebie przeciwników, kiedy tak naprawd? nie musisz my?le? o natychmiastowej ucieczce w razie problemów. Oczywi?cie im wi?kszy masz statek, tym mniej tego manewrowania, bo to inne, mniejsze jednostki raczej manewruj? w stosunku do Ciebie.

Powalcz troch? w?ród innych graczy to zobaczysz o czym mowa.

Xarthias:
W eve bardziej liczy si? kombinowanie i taktyka ni? sprawno?? manualna...
Jest kilka manewrów które wykonuje sie r?cznie, ale nie wymagaj? na szcz??cie dopalacza refleksu :)
No, chyba, ?e si? r?cznie orbituje ceptorem wokó? ceptora...
I raczej orbit ni? keep distance.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej