Eve Online > NoobGarten
Kilka pytan wprost od Nooba :P
Thrasher:
thx wszystkim za odpowiedzi, bede kontynuowal moj noob questionariusz :P
Pewne jest ze kupuje eve, wogole nie wiem gdzie ja bylem.... ze przegapilem ta "super produkcje"
7. Najbardziej fascynuje mnie mozliwosc budowy badz rozbudowa bazy zaimpementowana w tej grze. Jak to jest z tymi segmentami ? Gdzie mozna ewentualnie jako corp swoja baze wybudowac ? czy musi to byc ksiezyc, ksiezyc ktory nie jest juz przez kogos wykorzystywany ? Czy segmenty bazy sa mobilne , czy na stale orbituja w jakims miejscu ?
8.Jak to jest z agentami? Czym roznia sie event od zwyklych ? jak sie ma qual -15, 0 15 agentow ? Gdzie znajde liste specjalizacji agentow (www jakies) bo musze sie sprecyzowac jakie misje chce wypelniac, wiec poszukam najbardziej odpowiedniego agenta dla mnie.
9.Z czystej ciekawosci pytam tak na oko w najbardziej odwiedzanych systemach ile na raz graczy mozna spotkac ? Do tej pory bywalem w systemach gdzie czasem zdazalo sie 60 osob.
narazie to tyle pozdrawiam
LordVaco
hallor:
--- Cytat: "Thrasher" ---
7. Najbardziej fascynuje mnie mozliwosc budowy badz rozbudowa bazy zaimpementowana w tej grze. Jak to jest z tymi segmentami ? Gdzie mozna ewentualnie jako corp swoja baze wybudowac ? czy musi to byc ksiezyc, ksiezyc ktory nie jest juz przez kogos wykorzystywany ? Czy segmenty bazy sa mobilne , czy na stale orbituja w jakims miejscu ?
--- Koniec cytatu ---
Zapomnij, przynajmniej na razie.
Zbudowanie posa kosztuje duzo, a potem trzeba go karmic jak jakiegos tamagochi ;). No i musi wytrzymac ew. "gosci". Budujesz z modulow ktore laczysz zdaje sie na zasadzie takiej jak fitowanie statkow.
A jak chodzi o baze_baze (tzn stacje) to nie mam pojecia, ale zapomnij ;).
Zreszta, co ja sie bede produkowal, zajrzyj tu:
http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=179069
--- Cytuj ---
9.Z czystej ciekawosci pytam tak na oko w najbardziej odwiedzanych systemach ile na raz graczy mozna spotkac ? Do tej pory bywalem w systemach gdzie czasem zdazalo sie 60 osob.
--- Koniec cytatu ---
Ja tam widzialem >300, ale poki co tez noob jestem, a pozatym nikt przy zdrowych zmyslach nie siedzi w takim systemie.
H, akutalnie na odwyku wiec musi utrzymywac jakis kontakt z nalogiem ;)[/quote]
Xarthias:
7. Heh, budowa baz (POSów - Player Owned Structures - i Outpostów) jest daleko poza Twoim zasi?giem. A je?li jeste? w korpie, który ma/stawia cosik takiego, to tam ju? Ci wyja?ni? co i z czym. Ale generalnie przez pierwsze miesi?ce gry mo?esz sobie spokojnie odpu?ci? ten temat. A potem b?dziesz mia? du?o czasu na doj?cie co i jak.
Ale odpowiadaj?c cz??ciowo na Twoje pytanie - POSy stawia si? przy ksi??ycach i mo?na je zwin?? i przenie?? w inne miejsce. S? dwie zasady dotycz?ce wyboru ksi??yca - musi by? wolny (tzn na jego orbicie nic nie jest zakotwiczone) i musi by? w systemie o security 0.7 lub ni?szym. Outposty stawia si? w tylko (?) w 0.0 - wi?cej niewiele Ci mog? o nich powiedzie?.
8. Im lepsze quality agenta tym wi?ksze nagrody za misje daje. Co do "specjalizacji" agentów to poszukaj na forum, by? gdzie? post o tym jacy agenci daj? jakie typy misji.
9. Ja na razie widzia?em prawie 380 osób w PF-368 (bójka by?a ;) ) i w Jita ponad 460, ale to ostatnie sko?czy?o si? padem serwera ;)
Viper:
Eee Xart w Jita to zazwyczaj jest okl 400 to co za wydazenie 460 ?
Mietek Cruise:
Zwiedziles 60 systemow. My nieraz tyle podrozujemy zeby npce na paskach pozabijac;) Do zwiedzenia masz cos kolo 5000 systemow :)
Jezeli sie nie myle(noob w agentach jestem)to narazie specjalizacje nie sa Ci potrzebne. Staraj sie robic misje dla jednej korporacji (np quafe) lub innej rasy (quafe np:jest galantyjskie). Pozniej ( za pare miesiecy ) bedziesz mogl wybrac agenta tzw.R&D wtedy bedziesz zbieral punkty R&D codziennie, i co jakis czas z nich cos bedziesz mogl cos wylosowac (malo prawdobodobne:P to taki totek w eve, jak wylosujesz bpo na haca,to jestes jednym z najbogatszych ludzi w grze) . Ale do agentow R&D dluga droga ;) Dowiesz sie o nich wszystkiego w trakcie gry.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej