Eve Online > NoobGarten
Kilka pytan wprost od Nooba :P
Thrasher:
hejka
korzystajac z okazji chcialem przywitac szanowne grono userow tego forum :)
gram od 5 dni w EVE .... no i wessalo mnie jak magnes :)
mam kilka pytan moze i glupich ale dla mnie dosc istotnych :)
mysle ze odpowiedz na te pytania wjednym temacie przyda sie innym noobom ktorzy beda tu zagladac.
1. Czy w EVE istnieja zamieszkale planety, czy mozna na nich ladowac ? gdzie szukac takich planet (jakie uklady) ?
2.Czy jest mozliwosc skakania miedzy systemami slonecznymi poza uzyciem GATÓW , czy jest cos w rodzaju napedu nadgwiezdnego zakladanego na statek ?
3. Czy sa czynniki zewnetrzne (nie walka i iinne statki npc i player) ktore moga zniszczyc nasz statek ? cos w stylu nieprzyjazwe warunki w jakims ukladzie czy grawitacja badz inne ?
4. Czy sa uklady "totalnie obce" znaczy gdzie sa npc jakiejs innej rasy ala obcy, kompletna inna egzystencja, cos nie z tego swiata ?
5. Mam juz topowa fregate...(tak mi sie wydaje wiec prosze o linka do stronki gdzie bedzie ship database) jak dlugo nia latac ? w zasadzie juz moge na destroyera wskoczyc ale mnie on nie interesuje.
6. Czy da sie upgradnac statek na stale (nie chodzi mi o itemy do slotow) , powiedzmy doplacam i zwieksza mi sie shield lub cos ale na zawsze ?
narazie to tyle.... bede staral sie uzupelniac ten topic
z gory dziekuje
Lord Vaco
Blaster:
--- Cytat: "Thrasher" ---
1. Czy w EVE istnieja zamieszkale planety, czy mozna na nich ladowac ? gdzie szukac takich planet (jakie uklady) ?
--- Koniec cytatu ---
Tak istnieja takie planety ale poza znaczeniem fabularnym (rózne historie na ich temat itp) nie maja wiekszego znaczenia. Ladowac na nich nie mozna.
2.Czy jest mozliwosc skakania miedzy systemami slonecznymi poza uzyciem GATÓW , czy jest cos w rodzaju napedu nadgwiezdnego zakladanego na statek ?
--- Koniec cytatu ---
Tak jest taka mozliwosc ale potrafia to tylko najwieksze statki o Dreadnoughtów w góre
3. Czy sa czynniki zewnetrzne (nie walka i iinne statki npc i player) ktore moga zniszczyc nasz statek ? cos w stylu nieprzyjazwe warunki w jakims ukladzie czy grawitacja badz inne ?
--- Koniec cytatu ---
Nie zaobserwowalem czegos takiego
4. Czy sa uklady "totalnie obce" znaczy gdzie sa npc jakiejs innej rasy ala obcy, kompletna inna egzystencja, cos nie z tego swiata ?
--- Koniec cytatu ---
Nie ma czegos takiego. Jedyna stosunkowo "obca rasa" sa Jovianie ale oni wywodza sie od ludzi sa tylko bardziej rozwinieci. Maja co prawda tkze róznice fizyczne ale ja bym ich "obcymi" nie nazwal.
A i przestrzen Jovian jest zamknieta dla "normalnych" pilotów.
6. Czy da sie upgradnac statek na stale (nie chodzi mi o itemy do slotow) , powiedzmy doplacam i zwieksza mi sie shield lub cos ale na zawsze ?
--- Koniec cytatu ---
Nie da sie. Mozna to robic jedynie za pomoca skilli ale tylko w twoich rekach ten statek bedzie lepszy a jak przekazesz go komus kto ma lepsze lub gorsze skille to statek bedzie mial inne wlasciwosci
pc5:
Lord Vaco
--- Koniec cytatu ---
Istnieje jeden znany mi czynnik - pollution clouds z kopania mercoxitu.
pticu:
mozna sie tez zdziwic ryjac DCM'ami :) tank sie przyda
enderpl:
--- Cytat: "Thrasher" ---hejka
--- Koniec cytatu ---
mozna upgradnac statech do tech2, jest to kosztowne ale na stale zmienia jego statystyki...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej