Olej Zgudiego
On ma Alzheimera i już nie pamięta o czym jest eve
No tu już się robi bardziej skomplikowany temat..
a wiec tak: każdy skill którego wbijasz dodaje twojej postaci SP. na Alfie masz limit 5 milionów SP (Skill Points) i na alfie tego limitu nie przekroczysz
Po upgrade do Omegi możesz skilowac wyżej to znaczy 20 mil 30 mil 40 mil itd. po degradacji do alfy będziesz miał dostęp do 20 mil SP pomimo że jesteś znowu na alfie. albo inaczej skille które zrobisz na omedze będą dalej działać po powrocie na alfe, ale do limitu 20 mil SP
Nie wiem tylko na jakiej zasadzie evka decyduje które skille zostawić a które wyrzucić jak byś miał np 60 mil SP na omedze po przejściu na alfe evka powinna wyrzucić 40 mil z tych 60....... jak gra decyduje które zostawić a które wyrzucić tego nie wiem
Są skile które mają znacznik Omegi co oznacza że na alfie z nich nie skorzystasz, ale Mining tego znacznika nie posiada. Ma natomiast ograniczenie "Requires clone state omega to train beyond level 4"
Wbicie skila Mining na Lvl 5 daje dwojakie korzyśći
-1- to co w opisie skilla czyli-"Skill at using mining lasers. 5% bonus to mining turret yield per skill level."
-2- daje Ci dostęp do modułów czyli: Deep Core Mining Laser I, Modulated Strip miner II i parę innych
Po powrocie na alfe będziesz mógł korzystać tylko z podpunktu -1-
W mojej opinii mining wyskilowany na lvl5 na omedze będzie Ci dalej działał na alfie.... ale 100% pewności nie mam, może ktoś zweryfikuje to ostatnie zdanie które tu napisałem.