Jak długo potrwa beta i kiedy wersja live? Podobno będzie można zachować progres z bety i kontynuować w wersji 1.0. W iOS uważam zrobili dobry patent na limit 10000 aby uniknąć patologii "wiecznej" Alphy/Bety.
Grać już można. Pierwsze wrażenia są takie, że gra jest a przynajmniej sprawia wrażenie, że jest klonem desktopowego EVE z mocno zmienionym i uproszczonym ale nadal excelowo-okienkowym interfejsem, a przynajmniej gra stara się usilnie pokazać, że to stara EVE choćby tym, że gracz budzi się goły i wesoły w hi w imairorze z cywilian laserem z 5000 ISK na wallecie w Kor-Azor Prime obok Amarr słysząc ten sam stary soundtrack. Samouczek jest krótki i pomaga przebrnąć przez nowy interfejs, za którym wydaje się, że skrywa się stara mechanika, takie same nazwy itemów w markecie, znajome statystyki, znajome nazwy skilli, znajome systemy, jest hi-sec, jest low-sec, mapa na pierwszy rzut oka wygląda inaczej, ale może dlatego że nie jest w pełni odkryta, nie wiem. W Kor-Azor na localu tylko 14 osób ale w Amarr już 230.
Pewnie im dalej w las tym więcej różnic i przeróbek można będzie zauważyć. Ciekawi mnie co jest tu inne, jak wyglądają misje, ile i na czym najlepiej można zarobić, czy są misje L1-L4 czy je wywalili, jak wygląda null, czy jest milicja, ile rzeczy pozmieniali i uprościli. I pytanie chyba najważniejsze: czy są instancje czy to nadal jeden wielki serwer???
Da się przenieść progres z kompa na EVE Echoes, albo chociaż dostać jakieś bonusy za opłacanie abonamentu przez kilka lat?
EDYTA: Pierwszy większy ZONK. Kupiłem Punishera i widzę, że ma on tylko 2 high sloty, 2 low sloty i 0 mid slotów przez co mam mega ograniczone możliwości fitowania, to tak ma być czy jak? Próbowałem zapytać na localu, ale tam chińczyki i ruskie napierdalają po chińsku i rusku jakimś spamem.