Eve Online > NoobGarten
nub zaczyna gre
GRiN:
dednąć od npc-ków.
ale to tylko w o.5 + tak?
a co z killrightem? (przez przypadek mam kilka z jednego randomowego wejscia w brame..)
"Problem jest taki, że najczęściej w EVE solo postrzega się jako "ja i moje alty"."
chce miec max 3 na jednym koncie. zadnego multiaccountingu (mam tego dosc..)
Ptysiu:
--- Cytat: GRiN w Maja 02, 2018, 21:05:08 ---dednąć od npc-ków.
ale to tylko w o.5 + tak?
a co z killrightem? (przez przypadek mam kilka z jednego randomowego wejscia w brame..)
"Problem jest taki, że najczęściej w EVE solo postrzega się jako "ja i moje alty"."
chce miec max 3 na jednym koncie. zadnego multiaccountingu (mam tego dosc..)
--- Koniec cytatu ---
Tak przeczytawszy Twoje posty mam wrażenie, że najlepiej zrobisz, jeżeli zainteresujesz się milicją.
Dołącz do korpo milicyjnego, albo wstąp do niej sam, jeżeli masz korpowstręt. Zafituj fregatę, choćby wspomnianego Punishera, poleć na anomalkę, która wpuszcza max fregaty i poczekaj 10 minut. Będzie albo PvP albo LPki na frakcyjne moduły/statki do upłynnienia za ISKi. Albo i to i to, jak przeżyjesz :D.
GRiN:
co do tego wstapienia do milicji..
po pierwsze jak ?
po drugie gdzie? (znaczy jest jakies nieduze korpo dla nubow bez jakichs dziwnych wymagan typu bij enpeceki az osiagniesz to i to, tych graczy nie bij bo costam?
po trzecie jak to fregatka amarr to zdaloby sie zrobic nowa postac amarra pod ta fregatke tylko jak rozdac te 250k SP zeby uzyc tego od razu?
po czwarte jak sobie na ta nowa postac przelac 50 baniek ISK?
Jan Morgenstern:
Da się robić pew pew w lowsecu od pierwszego dnia tylko musisz liczyć się z ograniczeniami jakie mała ilość SP wymusza oraz zdecydować się jakie dokładnie pew pew chcesz uprawiać. Ostatnio latałem tydzień nowym charem gallente, żeby zobaczyć co się dzieje w moim grajdołku i za cenę jednej wtopy kilka killi złapałem. Solo 2 algosy, catalysta i imicusa. Prawie solo caracala na anomalce. Jak konczylem shield panu w caracalu to zjawił się jakiś wystraszony pefuaper w Stratiosie i się whorował plus próbował dopaść mnie. Ale ssał. Dosłownie. Założył neuty a zapomniał o punkcie. Za to ja whorowałem się później na killu Hurka. Lał go Myrm i Protek plus dropneli lotnisko. Nie mogłem odmówić sobie whorowania się ;p Do tego rosyjski pilot w Thoraxie, któremu zdjąłem wszystkie drony i trzymałem go na punkcie przez ponad godzinę aż zapłacił 9 baniek okupu. Niestety mógł perma repić się a ja nie mogłem tego złamać. Na OH z fakcyjną ammopomału przełamywałem repki ale prędzej spaliłbym działka niż ubił go. Do tego 2, także rosyjskie Drake'i złapane ale za mało DPSu aby ubić zanim się cap boostery skończyły. Jeden grał całe 8 dni drugi 3 miesiące. Nieudane próby to Vexor i Myrmidon. Za dużo dronek, za mało bateryjek ;p I free loot z Hecate, który zaatakował mnie na bramie. Przeskoczyłem i wróciłem po kilkunastu sekundach aby zlootwać wrak. Wtopiłem Atrona na kampie. Scorp boostował Navy Harbiego i nie dałem rady podbić do bramy. Różnica pomiędzy moim newbie charem a Twoim będzie polegała na tym, że o ile można ci podpowiedzieć szipy, fity i pewne taktyki to Ty będziesz się tego dopiero uczył i będziesz popełniał dużo więcej błędów oraz wolniej reagował. Więc skuteczność raczej będzie niższa oraz więcej wtop zaliczysz. Ja mniej więcej wiem co jakiś szip może i czy jest w moim zasięgu zaatakowanie go. Ty się tego będziesz uczył dopiero.
Najlepszym wyjściem jest znalezienie regionu, który Ci odpowiada i podczepienie się pod jakąś lokalną grupkę psychopatów. Małe korpy i alianse w low nie są aż tak złośliwe aby nie przygarnąć jakiegoś noobaska, który się kręci w okolicy i nie robi dramy. Więc nawet jeśli ktoś Cię ustrzeli nie denerwuj się, nie wyzywaj. Dziś Cię zestrzelił, jutro możecie latać razem. Możesz poprawić sobie "standingi" dając im intel czy coś w tym rodzaju. W większych aliansach czy poważnych korpach często nie chcą młodziaków, bo boją się awoxerów i szpiegów. Ale zdarzają się wyjątki. Jak będziesz ogarniał i będziesz miał szczęście, że ktoś to zauważy to z poparciem czasem nawet limity SP nie są problemem.
https://zkillboard.com/character/92474384/
To newbie char mojego brata, którym bawił się kilka lat temu. Z odpowiednim wprowadzeniem od początku istnienia Twojej postaci możesz być użyteczny i mieć sporo zabawy. Musisz tylko słuchać i chcieć się uczyć. Nie każdy to potrafi.
Zanim zaczniesz jednak myśleć o ganianiu za innymi graczami i strzelaniu do nich musisz uzmysłowić sobie jedną konkretną kwestię. To ma cenę. Tracisz standingi do NPC korpów za atakowanie graczy z tychże korpów więc możesz sobie namieszać jeśli interesują Cię także misje. Tracisz security status co może oznaczać konkretne ograniczenia Twojej zdolności do przemieszczania się w highsecu. Można to naprawić tagami i kasą ale to kosztuje. Musisz też określić się co dokłądnie chcesz robić i jak mocno chcesz się zaangażować w pew pew i jakiego rodzaju pew pew. Różnice są olbrzymie. Czy chcesz być piratem? Czy wolisz milicyjne zabawy i zarabianie? Czy może chcesz być antypiratem bo i takie są drogi. A może będziesz męczył kerbirów wardecami? Czy tylko okazyjne strzelanko? Nullsecowe blobowanie? Żeby wymienic tylko kilka odmian. Jak masz zamiar utrzymać się? Wbrew temu co piszą niektórzy da się utrzymać z pvp ale nie oczekuj cudów i wielkich zarobków na początek. Różne typy PVP mają czasem nieco odmienne wymagania odnośnie skillowania i niekóre wymagają większej puli SPków i ISKów aby zacząć. W niektóych Twoja rola nie będzie też miała znaczenia i nie będzie elementu bycia kimś. Choć dla innych bycie trybikiem w wielkiej machinie i pisanie historii EVE Online może być lepsze niż nabijanie solo lub w małej grupie punkcików na KB, które nijak na losy EVE i na wielką politykę tamże wpływu nie mają.
GRiN:
@Jan Morgenstern
piekne dzieki wlasnie na taka odpowiedz czekalem :D
" skuteczność raczej będzie niższa oraz więcej wtop zaliczysz."
zdaje se sprawe, w potbsach robilem dokladnie to samo ;)
"musisz uzmysłowić sobie jedną konkretną kwestię. To ma cenę. Tracisz standingi do NPC korpów za atakowanie graczy z tychże korpów więc możesz sobie namieszać jeśli interesują Cię także misje. Tracisz security status co może oznaczać konkretne ograniczenia Twojej zdolności do przemieszczania się w highsecu."
wbilem kiedys sobie postac prawie na max lvl na samym low lvl pew rujnujac repe tak ze nizej sie nie dalo... misje i ganianie NPC chce sobie darowac
"Musisz też określić się co dokłądnie chcesz robić i jak mocno chcesz się zaangażować w pew pew i jakiego rodzaju pew pew. Różnice są olbrzymie.
Piractwo jak najbardziej lub korsarstwo
"Więc nawet jeśli ktoś Cię ustrzeli nie denerwuj się, nie wyzywaj. Dziś Cię zestrzelił, jutro możecie latać razem"
szkoda strzepic ozor, lepiej sobie ksywke delikwenta zapisac na karteczce obok monitora i ogarnac sie na tyle zeby dziada ubic (taki frag cieszy latami zwlaszcza jak byl to gracz z reputacja ;)
" Jak masz zamiar utrzymać się? "
na poczatek eksploracja.. (czyli to co do tej pory)
"W niektóych Twoja rola nie będzie też miała znaczenia i nie będzie elementu bycia kimś. Choć dla innych bycie trybikiem w wielkiej machinie i pisanie historii EVE Online może być lepsze niż nabijanie solo lub w małej grupie punkcików na KB, które nijak na losy EVE i na wielką politykę tamże wpływu nie mają."
rola trybika mi nie lezy, ale piractwo i jego konsekwencje to i owszem ;)
"podczepienie się pod jakąś lokalną grupkę psychopatów. "
najpierw trza sie wykazac i zostac zauwazonym, ale docelowo o to sie rozchodzi
co do przelewu kasy - da sie dodac swojego alta z tego samego konta do znajomych i po prostu kliknac donate czy zeby to zadzialalo oba chary musza byc online?
durne pytania, ciag dalszy
zeby ustawic home station musi byc tylko clone bay czy cos jeszcze w uslugach?
spodziewam sie czesto padac wiec ustawienie tegoz na Jite (bo najwiekszy market w zasiegu reki ) to chyba dobry pomysl?
(caldari business tribunal Law school Jita IV moon 10 ma clone baya..
jak dokladnie dzialaja te 250k skillpoint z reflinka?
raz na konto czy kazda nowa postac na danym koncie to dostaje?
czy trza jakies misje porobic zeby sie odblokowalo czy z automatu wchodzi?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej