Mi się wydaje, że na to wpływa wiele czynników
Jakub, zgadza się. Może coś im nie pasować ,ale nikt głośno nie mówi, więc ciężko samemu się domyśleć. Jak się nie mylę mieliśmy do tej pory chyba trzech fc, ludzie raczej nie biją się o prowadzenie flot dla bandy randomow. Ja bym chętnie poprowadził flotę np cruzow z logi, ale nie ma sensu ogłaszać takiego setupu kiedy nie wiadomo czy na flocie będzie 9 czy 30 osób i z jakimi skilami i czy nie wszyscy kupia se np dps, a logi nikt
.
Dużym problemem jest logistyka. Ludziom poprostu się nie chce wysłać kurierem statków i poleciec do hi seca do miejsca startu. Rozne ssy, wojny,b daleko od ich domu, strach przed hi jak u Qsqu
. Jump clon jest optymalny, ale po co sobie ułatwiać życie.
Kolejny czynnik to ludzie z dużych ally, korpow itd. Oni mają u siebie tyle kontentu, że taka flota ich nie interesuje. Ja się nie dziwię. Zawsze fajniej lata się że znajomymi.
Info nie dociera do wszystkich i pewnie nie dotrze, bo to wymagało by dużo promowania na polishach, rozmawiania z korpami itd. Kto ma na to czas i chce się bawić w jehowego.
Kolejnym problemem jest to, że czasem roam udaje się lepiej, a czasem gorzej. Być może jak ktoś trafi na słabszy wylot to się zniechęca bo mylsi, że tak jest zawsze. Niestety takie jest PvP w eve. Bywają takie roamy, że przez 30 j nie odda się strzału, a są takie jak wczoraj, że jest bitka na wlotowym do nulla po pierwszym skoku. To niestety rozumieją tylko Ci co dużo latają i po 15 j dostali nie raz kilkugodzinna kampe od localsow i tyle samo razy dostali zajebista bitke po której byli spoceni od wciskania klawiszy
.