Na franka były właśnie takie warunki no może poza spreadami i sukces odnieśli.
Pieprzenie.
Swoją drogą, qlko masz bardzo wiele wspólnego ze swetru, jesteś halfduplex, tylko nadawanie, gadasz tak samo, same głupoty, a ilość ciebie w tym wątku jest wprost proporcjoanalna do ilości swetru w wolnych mediach. A jak widać po tym forum, również efekt podobny.
Pokazujesz potęgę swojego intelektu próbując wjechać na mnie personalnie. Ja gadam to samo i są to głupoty? Wskaż mi jeden swój post gdzie użyłeś rzeczowego argumentu, a nie jakiegoś ogólnika z dupy. Od razu mówię, że "spisek żydomasonerii i zachodniego kapitału" to nie argument.
Jeszcze pewnie powiesz, że to PiS zdefraudował kasę ze SKOKów, jak obficie pisali w wolnych mediach.
Dowodów nie mam, więc nie powiem, ale PiS strasznie głośno krzyczał jak KNF miał objąć nadzór nad SKOKami, a główne stanowiska piastowali ludzie właśnie tej opcji politycznej. Daje do myślenia.
I po chuj jesteś cyniczny? Uświadamiam tylko że Cinkciarz na głodowym spredzie osiągnął rynkowy sukces nie okradając swoich klientów. Najwyraźniej banki by zdechły gdyby zrobiły to samo.
Cinkciarz zajął się tylko jednym wycinkiem działalności bankowej. To zdecydowanie łatwiejsze. Gdyby doszła do tego konieczność utrzymywania stacjonarnych placówek, prowadzenia darmowych kont, udzielania pożyczek i otwierania lokat, tak różowo by nie było. Znaleźli niszę, rozwinęli się. Tylko chwalić. Ale nie porównuj, bo to dwa odrębne profile działalności. Druga kwestia, że nie wiem o co masz pretensję do banków. Przecież bank nie zmusza Cię do korzystania z ich systemu wymiany walut.
Podobnie mógłbyś twierdzić, że można spokojnie zlikwidować Pocztę Polską, są przecież firmy przewozowe i kurierskie i wożą paczki taniej.
Sęk w tym, że firmy kurierskie tanio podejmą się tylko zleceń prostych (najlepiej miasto-miasto), poczta zawiezie wszystko i wszędzie, w całym kraju.