Polska zrywa się ze smyczy, ale widać, że Ty w swojej nienawiści jesteś tak zaślepiony że też pewno byś pobiegł się poskarżyć bo PIS wygrał wybory w demokratycznej Polsce.
Polska zrywa się ze smyczy i biegnie w stronę Orbana, no naprawdę "dobra zmiana". A ja pałam taką nienawiścią, że nie wiem czemu jeszcze nie utopiłem się w pianie, która toczy mi się z pyska.
Dziwie ci się Nowoczesna. to lizidupy wielkich korpo i dupnych banków, mają w dupie małe przedsiębiorstwa...
Przeczytaj kim jest Pan Morawiecki. Porównaj sobie życiorysy i powiedz kto wywodzi się z banków. A nowomowa "zachodnich korporacji i złych zagranicznych banków" na mnie nie działa. Nie widzę nic złego ani w zagranicznych korpo, ani w zachodnim kapitale, ani w bankach. Może dlatego, że troszeczkę się na tym znam.
Do wyboru miałem jeszcze mściwego i sfrustrowanego człowieczka z poczuciem krzywdy, muzyka-burzyciela, idola liceów albo agrosocjalistów. Powiem szczerze, że wybór nie był trudny. Moim priorytetem jest, żeby się rząd za mocno nie wpieprzał w moje sprawy i nie zabierał mi za dużo pieniędzy.
ba nawet nie w dupie tylko myślą jak by te przedsiębiorstwa wycyckać a po twoich wypowiedziach wnioskuje że właśnie masz małą firemkę
Przede wszystkim pracuję jako "frontowy" analityk dla dużej firemki, moje małe coś dopiero się wykluwa. I jeśli ktoś tu miał wycyckać przedsiębiorców to PiS. Ciekawe ile taka firemka "zapłaci" teraz za pierwszy lepszy kredyt pod inwestycję. Bo ile "zapłaci" za ubezpieczenie nowego kontraktu już wiem. Kilka dni temu dostałem oferty od brokera.
Świadomość ekonomiczna w Polszy jest porażająca, wystarczy, że podatek nie jest nazwany "VAT" albo "dochodowy" i ciemny lud myśli, że to ktoś inny poniesie koszty