Eve Online > Dyskusje ogólne
Czas na dramę. Czy EVE umiera?
VonBeerpuszken:
Pograłem trochę w tę "genialną" następczynię EVE. Szczerze Xantinos? World of Warships jest od tego ciekawsze, mimo że polega dokładnie na tym samym.
Szokuje Cię że tubylcy tego forum tak obstają za EVE? Mnie bardziej szokuje że można się TAK podniecać zwykłą arkadówką rozgrywającą się na kilku arenach. Gra dobra do odmóżdżenia po przesranym dniu w pracy, ale nic ponadto. Chociaż WoWS do tego jest lepszy.
P.S.: Pamiętam wielu ludzi z czasów Yarr w GW a potem u krówek (mimo upłynięcia kupy czasu), chyba niewiele się udzielałeś, bo za cholerę nie pamiętam tego nicku...chyba że występowałeś pod innym nickiem.
Zgudi:
No ale nie jestem w stanie zrozumieć jakim cudem wynosisz Star Conflict na killera i następcę EVE.
Toż to zręcznościowa pykałka polegająca na wciskaniu ikonki "Do boju!", w której całymi garściami czerpano z WOT-ta: drzewko badań statków wygląda bardzo podobnie, podział na tiery statków (od 1 do 12), matchmaking na podobnych zasadach (jak masz tier 5 dobiera cię max z siódemkami), szybkie bitwy randomowe z ograniczeniem czasowym do kilkunastu minut, GOLD-owe ammo!, niemal identyczny system zarządzania modułami, moduły dzialające na tej samej zasadzie (zwiększające pole widzenia o x% lub szybkość celowania o x%), rozwój umiejętności załogi i tak dalej.
Właściwie to ciężko się dopatrzeć czego nie skopiowano :)
Qlko1:
--- Cytat: Zgudi w Lutego 09, 2016, 10:13:59 ---No ale nie jestem w stanie zrozumieć jakim cudem wynosisz Star Conflict na killera i następcę EVE.
Toż to zręcznościowa pykałka polegająca na wciskaniu ikonki "Do boju!", w której całymi garściami czerpano z WOT-ta: drzewko badań statków wygląda bardzo podobnie, podział na tiery statków (od 1 do 12), matchmaking na podobnych zasadach (jak masz tier 5 dobiera cię max z siódemkami), szybkie bitwy randomowe z ograniczeniem czasowym do kilkunastu minut, GOLD-owe ammo!, niemal identyczny system zarządzania modułami, rozwój umiejętności załogi i tak dalej.
Właściwie to ciężko się dopatrzeć czego nie skopiowane :)
--- Koniec cytatu ---
Nie znasz się. WOT jest bezpośrednim konkurentem dla Battlefield 1942 i Call of duty, bo to wszystko się dzieje w czasie 2 wojny światowej.
W Star Conflict są statki kosmiczne, więc grę trzeba porównywać z EvE i Homeworld 2.
Bosze, jak ty nie rozumiesz jak się porównuje gry ;D
xantinos:
--- Cytat: qlko1 w Lutego 09, 2016, 10:18:08 ---Nie znasz się. WOT jest bezpośrednim konkurentem dla Battlefield 1942 i Call of duty, bo to wszystko się dzieje w czasie 2 wojny światowej.
W Star Conflict są statki kosmiczne, więc grę trzeba porównywać z EvE i Homeworld 2.
Bosze, jak ty nie rozumiesz jak się porównuje gry ;D
--- Koniec cytatu ---
Ja nie widzę większych różnic w mechanice fitowania i rodzajach statków miedzy eve, a star conflikt, różnica jest w tym że jeden lata, a drugi nie wiem co robi :) jeden zachowuje się jak prawdziwy statek drugi to kloc.
Nigdy nie porównuje Wota z Call of Duty znajdź proszę taki mój post, jeśli już to z głównymi konkurentami Armored Warfare i War Thunder.Konkurentami EVE opartymi na tych samych zasadach sa w tej chwili Star Conflict i Elite Dengourest zagraj i zobacz potem możemy dyskutować.
Qlko1:
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 10:22:36 ---Konkurentami EVE opartymi na tych samych zasadach sa w tej chwili Star Conflict i Elite Dengourest
--- Koniec cytatu ---
;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej