Dzięki odpowiedzi. Szkoda że są skille z modyfikatorem większym niż x1
Myślałem że zależy to w jakiś sposób od gracza (obecność innych cech, rasy, atrybutów, wyposażenia itd). Stąd było moje pytanie.
No tego wyrażenia DAWNO nie czytałem na tym forum. Przynajmniej w odniesieniu do EVE. No troll intended. Aż zaplusowałem z wrażenia.
Dziecięciem będąc zagrywałem się w Gwiezdnego Kupca. Była to najlepsza planszówka mojego dzieciństwa i młodości. Potem kiedy zaczęły się internety to nawet próbowałem grać emailowo, ale to już nie miało tego czegoś. EVE jest ucieleśnieniem moich marzeń i jestem pewien, że twórcy również lubili Gwiezdnego Kupca.
Jeśli nadal jesteś na trialu to nie mam pewności czy masz możliwość wystawiania kontraktów. Kiedyś były ograniczenia. Jak jest teraz to nie wiem.
Jestem w trialu, ale spokojnie mogę wystawić ofertę kupna przedmiotów za 1 ISK, a następnie z drugiego konta sprzedać. Może ktoś jeszcze się skusi
Swoją drogą pomysł, by jedno konto tylko skilować, gdzie ma być mainem, a na drugim robić tutoriale i się dorabiać (zrozumiałem, że po tym chcesz go zostawić) wydaje się rozwiązaniem nie tyle złym, co zupełnie bezcelowym. Po prostu to samo możesz zrobić bawiąc się tylko jednym kontem.
Ja rozumiem, ale przyszedłem tu z WOT. Tam między poprawą cechy o 2-5% jest bardzo duża różnica, więc jak mam tu cechy do 25%, to chciałem wyskillować sobie postać, żeby coś tam już umieć jak zacznę robić kontrakty. Być może w Eve jest to prostsze i mniej zależne, ale tak jak mnie nie kręciła jazda stockowym czołgiem, tak tutaj chcę sobie wyfitiować fregatę na takim poziomie, żeby bez problemu porobić misje na 1 lvl. Więc na razie tylko skilluję, robię tutka (75% zrobione) i będę chciał na borsuku (którego już dostałem) zrobić trochę kontraktów handlowych. Na tutku można dostać 2 fregaty robiąc dosłownie 4 misje w jedną godzinę. Ja jeszcze nie umiem lepiej zarabiać, więc dla mnie ta opcja jest kusząca.
Oto garść noobskich pytań z dnia dzisiejszego:
1. Czy Plexa albo Game time można kupować tylko od CCP, czy plexy spokojnie można kupić na allegro? Nie polecą bany za takie akcje?
2. Zauważyłem, że sprzedawcy z allegro sprzedają na księżycu Jita, który jest z moich obserwacji jakimś takim centrum handlowym. Jednak jeśli robię misje rasowe, to poprawiam sobie standing do Caldari, a spadają mi standingi do innych ras. Czy inne rasy też mają takie centra handlowe, wielki biznes kręci się jednak wokół Jity? Co robią gracze z kiepskim standingiem wobec Caldari?
3. Statek górniczy Venture. Czytałem że to bardzo fajna fregata. Mam podejrzenie, że jest fajna jedynie jako statek bojowy, bo ładownia 50m3 to jest jakaś padaczka. Nawet Rookie Ship ma 125 m3, czyli IMO do kopania skałek na tutoriala nadaje się lepiej (zadanie: przywieź 100m3). Czy jest inaczej i Venture rzeczywiście nadaje się do kopania? (tak wiem, że kopanie to droga do nikąd, ale weźcie pod uwagę, że gram 2 dzień i absolutnie wszystko jest dla mnie ekscytujące. Ekscytujące to właściwe słowo)
4. Czy hangary i ładownie w stacjach mają nieograniczoną pojemność?
Odnośnie Unseen Academy - wstąpię, ale nie od razu. Chce sobie polatać sam po kosmosie, bo teraz każda chwila w Eve jest wspaniała. Jak troszkę opadną mi emocje, to wstąpię do akademii po to, żeby nauczyć się PVP. A na razie to chcę pohandlować, postrzelać do krzyżaków, pozwiedzać - no po prostu być Rogue Traderem
Dzięki i do następnej garści pytań nooba